Ντούσκος: «Κάνω 8 ώρες προπόνηση και 60 χιλιόμετρα την μέρα»

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | 03-05-2024

Ντούσκος: «Κάνω 8 ώρες προπόνηση και 60 χιλιόμετρα την μέρα» TAGS: #Στέφανος Ντούσκος

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Στέφανος Ντούσκος μιλώντας για τη σκληρή προετοιμασία που κάνει το τελευταίο διάστημα προκειμένου να διεκδικήσει ένα ακόμη μετάλλιο, στους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισίου.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5:

«Είμαστε σε προετοιμασία, γιατί έχουμε παγκόσμιο Κύπελλο στην Ελβετία, οπότε συνεχίζουμε. Είναι καλύτερα από θέμα εγκαταστάσεων εδώ που είμαστε, κοιμόμαστε κοντά και είναι κλειστό, δεν υπάρχουν άλλα βαρκάκια που να μας εμποδίζουν.

Κάνω 8 ώρες προπόνηση κάθε μέρα, 4 το πρωί και 4 το απόγευμα. Έχουμε συνηθίσει πλέον, είναι ρουτίνα γιατί το κάνουμε χρόνια. Για να μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι σε αθλητές του εξωτερικού προσπαθούμε να τους χτυπήσουμε σε αυτό το κομμάτι, αλλιώς δεν θα έχουμε κανένα μέλλον για να τους αντιμετωπίσουμε!

Κάνω γύρω στα 60 χιλιόμετρα κάθε μέρα, είναι πολλά αλλά αλλιώς δεν γίνεται. Είτε είναι εργόμετρο είτε είναι στη βάρκα. Έχουμε τρεξίματα, βάρη, είναι συνδυασμός, όχι μόνο κωπηλασία. Ξυπνάμε γύρω στις 6:30, 7:30 έχουμε προπόνηση μετά τρώμε και έπειτα ξανά μέχρι τις 7:30 έχουμε πάλι προπόνηση. Χάνουμε γύρω στις 5.000 θερμίδες κάθε μέρα».

Μιλώντας για την κινητήριο δύναμή του, τόνισε πως: «Είναι η αγάπη για το άθλημα, το αγαπώ και μου αρέσει. Μαρέσει να μπορώ να κατακτώ μετάλλια και να ανταγωνίζομαι αθλητές στο εξωτερικό. Για να το κάνω αυτό ξέρω ότι πρέπει να περάσω από μια δύσκολη προετοιμασία. Ο οργανισμός κάποιες φορές δεν αντέχει, αλλά εκεί πρέπει να συνεχίσεις. Μπορεί να είσαι στα μισά της κούρσας στο 1000άρι και αν δεν το έχεις δουλέψει στη προπόνηση, δεν θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις».