«500 ευρώ για κάθε αθλητή που συμμετείχε στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Κρακοβίας»

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | 07-06-2024

«500 ευρώ για κάθε αθλητή που συμμετείχε στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Κρακοβίας»

Η 53η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) ξεκίνησε επίσημα στο Βουκουρέστι από τον Πρόεδρο Σπύρο Καπράλο, o oποίος ανακοίνωσε κάτι σημαντικό για τους αθλητές που πήραν μέρος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2023.

Στη Γενική Συνέλευση στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ μαζί με εκπροσώπους από τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές και άλλους αθλητικούς οργανισμούς.

Ο Πρόεδρος Καπράλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ρουμανικής Ολυμπιακής και Αθλητικής Επιτροπής, Mihai Covaliu, τον Γενικό Γραμματέα George Boroi και την ομάδα τους για τη φιλοξενία της Γενικής Συνέλευσης και υπογράμμισε τις ευκαιρίες για τον ευρωπαϊκό αθλητισμό 50 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 .

«Φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά για τον Ευρωπαϊκό Αθλητισμό, με την επιτυχία μας στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στην Πολωνία να είναι μια πρόσφατη ανάμνηση ενώ θα δημιουργηθούν και πολλές άλλες στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Θα είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες στους οποίους οι εθνικές σημαίες και η Ολυμπιακή σημαία θα ενωθούν σε όλους τους χώρους με την ευρωπαϊκή σημαία. Αυτό θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για την ενότητα της ηπείρου μας.

«Μέχρι τώρα, οι Ολυμπιακές Επιτροπές ήταν πολύ απασχολημένες με την προετοιμασία των αθλητών τους για να προκριθούν στους Αγώνες και τώρα προετοιμάζονται για την επιτυχία των ομάδων τους στο Παρίσι. Είμαστε βέβαιοι ότι οι Ευρωπαίοι αθλητές θα συνεχίσουν να είναι πρωτοπόροι στους Αγώνες και θα κερδίσουν ξανά περισσότερα από το 40% των μεταλλίων. Αυτή η επιτυχία δεν έρχεται εύκολα και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο για την τελική σας προετοιμασία».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος Καπράλος τόνισε την αυξανόμενη σημασία των Ευρωπαϊκών Αγώνων μετά και από την έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή της Κωνσταντινούπολης ως διοργανώτριας των Αγώνων του 2027, ενισχυμένη από το πλεόνασμα των 3 εκατομμυρίων ευρώ από την 3η έκδοση των Ευρωπαϊκών Αγώνων στην Πολωνία που θα επανεπενδυθεί στις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψω ότι μετά την οικονομική επιτυχία των Ευρωπαϊκών Αγώνων στην Κρακοβία και τη Μαλοπόλσκα, θα αναδιανείμουμε 3 εκατομμύρια ευρώ στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές, 500 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα αθλητή. Αυτό υπογραμμίζει περαιτέρω τη δέσμευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών να διασφαλίσει ότι οι Ολυμπιακές Επιτροπές λαμβάνουν την πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη που μπορέσαμε ποτέ να προσφέρουμε».

Στη Γενική Συνέλευση την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσωπεί ο Γενικός Γραμματέας Εμμανουήλ Κολυμπάδης μαζί με τον Τεχνικό Σύμβουλο Στράτο Καρέτο.