Kολυμπάδης: «Επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί η ορθή διακυβέρνηση σε όλους τους φορείς του αθλητισμού»

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | 21-06-2024

Kολυμπάδης: «Επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί η ορθή διακυβέρνηση σε όλους τους φορείς του αθλητισμού»

Στις προϋποθέσεις, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η χρηστή διακυβέρνηση των αθλητικών Ομοσπονδιών, για τη διαμόρφωση ενός υγιούς και στέρεου αθλητικού οικοδομήματος, επικεντρώθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Αθλητισμού στο ΟΑΚΑ με θέμα «Διακυβέρνηση των Αθλητικών Ομοσπονδιών».

Παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά και διευθυντικών υπηρεσιακών στελεχών, αλλά και με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μανώλη Κολυμπάδη, του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Αθανάσιου Τσιβίλη και εκπροσώπων των Ομοσπονδιών αναλύθηκαν:

τα αποτελέσματα του προγράμματος «ΧΙΛΩΝ», με την αξιολόγηση των αθλητικών Ομοσπονδιών το 2023
οι τρέχουσες εξελίξεις στο μεταρρυθμιστικό έργο του Υπουργείου, με την ψηφιακή πλατφόρμα e–Kouros, το νέο κανονιστικό πλαίσιο Ομοσπονδιών, την ενίσχυση της αθλητικής ακεραιότητας, την αντιμετώπιση φαινομένων παρενόχλησης και κακοποίησης σε αθλητικά περιβάλλοντα.
Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Μανώλης Κολυμπάδης, στον χαιρετισμό του ανέφερε:
«Είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί η ορθή διακυβέρνηση σε όλους τους φορείς του αθλητισμού, ξεκινώντας από το Υπουργείο, τις Ομοσπονδίες και φυσικά την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια από την Κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια σημαντική μεταρρυθμιστική προσπάθεια, που στόχο έχει να δημιουργήσει ξεκάθαρο πλαίσιο στην προσπάθεια ενίσχυσης της σωστής διαχείρισης στον Αθλητισμό.
Όλα τα εργαλεία, όπως το «e–Kouros», έχουν βοηθήσει να ευθυγραμμιστούν όλοι με τις αρχές της δεοντολογικής διαχείρισης, να εξαλείψουν αθέμιτες πρακτικές προς όφελος του αθλητισμού.
Με τον αθλητισμό να αλλάζει, η ΕΟΕ στηρίζει κάθε κοινή προσπάθεια, εκσυγχρονισμού, διαφάνειας και χρηστής διοίκησης του αθλητισμού».