20ος Διάπλους Αμβρακικού Κόλπου: Σαββατοκύριακο με ένα σπουδαίο Αθλητικό και Περιβαλλοντικό γεγονός

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | 27-07-2024

20ος Διάπλους Αμβρακικού Κόλπου: Σαββατοκύριακο με ένα σπουδαίο Αθλητικό και Περιβαλλοντικό γεγονός

Το Σάββατο 27 Ιουλίου και την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί ο 20ος Διάπλους Αμβρακικού όπου οι αθλητές θα διασχίσουν κάθετα τον Κόλπο καλύπτοντας μια απόσταση περίπου 11 χλμ., καθώς και το «Ionian swimming challenge», μια μεγάλη αθλητική γιορτή που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων, στα πλαίσια της δράσης «ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ» που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και προστασία του μοναδικού αυτού οικοσυστήματος.

Ο “Διάπλους” διεξάγεται στη θάλασσα του Αμβρακικού Κόλπου με εκκίνηση από τη Βόνιτσα και τερματισμό στην Κορωνησία, και το «Ionian swimming challenge», διεξάγεται την ίδια μέρα με κολυμβητική διαδρομή από την Σαλαώρα στην Κορωνησία.

H διαδρομή αυτή των 3 χλμ. από το 2ο Ιβάρι της Σαλαώρας έως την Κορωνησία, δίνει την ευκαιρία σε περισσότερους κολυμβητές να συμμετάσχουν στην προσπάθεια διάσωσης του Αμβρακικού.

Το Σάββατο ξεκινά με μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων οι οποίες είναι Αγώνες kite surf, επίδειξη Αμπαλί, Αγώνες Δρόμου από το Σύλλογο Δρομέων Άρτας, Πεζοπορία στο μονοπάτι του Αγίου Ονουφρίου και Μουσική βραδιά (Αμβρακία fm).

Την Κυριακή, ημέρα του κολυμβητικού ΔΙΑΠΛΟΥ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη πτήσεων paramotor.

Στόχος της διπλής αυτής αθλητικής διοργάνωσης, είναι μεταξύ άλλων, η πανελλήνια προβολή των εναλλακτικών και ποικίλων μορφών αθλητισμού και ψυχαγωγίας που προσφέρει η Άρτα και η ευρύτερη περιοχή της.
Η ασφάλεια των συμμετεχόντων αποτελεί προτεραιότητα για τους διοργανωτές. Στην κύρια διαδρομή, οι κολυμβητές συνοδεύονται από σκάφη εξοπλισμένα με GPS για την καθοδήγηση και την ασφάλεια. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Διάπλου, διασωστικά σκάφη με εξειδικευμένο προσωπικό και πλήρη ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό είναι σε ετοιμότητα, ενώ η υγειονομική κάλυψη είναι διαρκής και πλήρης.