Παρίσι 2024-Τα αποτελέσματα της Δευτέρας 29 Ιουλίου

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | 30-07-2024

Παρίσι 2024-Τα αποτελέσματα της Δευτέρας 29 Ιουλίου TAGS: #Ολυμπιακοί Αγώνες

Ο Απόστολος Χρήστου έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, παρότι έμεινε τέταρτος.

Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε τέταρτος στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο με 52΄΄41, χάνοντας το χάλκινο στην τελευταία χεριά από τον Αμερικανό Ράιαν Μέρφι για μόλις 0,2 εκατοστά του δευτερολέπτου (52΄΄39).

Νικητής αναδείχθηκε ο Ιταλός παγκόσμιος ρέκορντμαν Τόμας Τσεκόν με 52΄΄00 και δεύτερος ήταν ο Κινέζος Τζιαγού Σου με 52΄΄32.

Σε κάθε περίπτωση, ο Χρήστου πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση Έλληνα κολυμβητή στην ιστορία της διοργάνωσης σε πισίνα, ενώ ταυτόχρονα αυτή είναι έως τώρα η καλύτερη θέση για την ελληνική αποστολή στο Παρίσι 2024.

Αντιθέτως ο Δημήτρης Μάρκος αποκλείστηκε στον προκριματικό στα 800 μέτρα ελεύθερο μένοντας μακριά από τον καλό εαυτό του, καθώς τελείωσε 7ος στη δεύτερη προκριματική σειρά με χρόνο στα 8.01.47.

Στα ημιτελικά Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής

Oι Αντώνης Παπακωνσταντίνου-Πέτρος Γκαϊδατζής αγωνίστηκαν στον επαναληπτικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών στην Ολυμπιακή Ρεγκατα του Παρισιού, τερμάτισαν στην πρώτη θέση και πέρασαν πανηγυρικά στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το ελληνικό πλήρωμα θα αγωνιστεί πλέον την Τετάρτη 31 Ιουλίου το μεσημέρι διεκδικώντας την πρόκριση του στο μεγάλο τελικό.

H Δώρα Γκουντούρα στην οκτάδα

Η Ελληνίδα αθλήτριας της ξιφασκίας πάλεψε κόντρα στη χάλκινη Ολυμπιονίκη του Τόκιο και νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, Μανόν Απιτί-Μπρουνέ, ωστόσο έχασε στα σημεία με 15-13. Νωρίτερα είχε κερδίσει με 15-3 την Μπρινταμούρ από τον Καναδά και με 15-7 τη Γαλλιδα Σεσίλια Μπερντέρ φτάνοντας ως τις 8 καλύτερες του τουρνουά.

Στις 16 η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Στον τρίτο γύρο του Ολυμπιακού Τουρνουά προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη επικρατώντας με 2-0 σετ της Γιουάν Γιουέ.

Η Σάκκαρη πήρε το πρώτο σετ με 6-2, ενώ στο δεύτερο έχασε μόλις ένα game (6-1), έπειτα από 1 ώρα και 6 λεπτά αγώνα.

Επίσης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ (6-1, 6-2) τον Ντάνιελ Έβανς σε λιγότερο από μία ώρα και προκρίθηκε στη φάση των 16 του μονού ανδρών.

Αποκλεισμός από τον πρώτο αγώνα για την Μαρία Σάκκαρη και τον Στέφανο Τσιτσιπά στο μεικτό διπλό τένις, των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Το έμπειρο ολλανδικό δίδυμο Ντέμι Σουρς/Γουέσλι Κούλχοφ επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 7-6/3) απέναντι στους Έλληνες πρωταθλητές, που είχαν παίξει νωρίτερα τη Δευτέρα στο απλό Γυναικών και Ανδρών.