Διπλή διάκριση για την Ελλάδα στην Κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | 03-08-2024

Διπλή διάκριση για την Ελλάδα στην Κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 TAGS: #Ολυμπιακοί Αγώνες #Κωπηλασία

Το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού προήλθε από την κωπηλασία, με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρο Γκαϊδατζή να ανεβάζουν τη χώρα στο βάθρο των νικητών.

Οι Έλληνες πρωταθλητές κατέλαβαν την τρίτη θέση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, μετά από μια σκληρή μάχη με το ιταλικό πλήρωμα για τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής τερμάτισαν με χρόνο 6:13.44, ενώ οι Ιταλοί Στέφανο Όππο και Γκάμπριελ Σοάρες κατέλαβαν τη δεύτερη θέση με χρόνο 6:13.33. Οι Έλληνες αθλητές έχασαν το ασημένιο μετάλλιο για μόλις 11 εκατοστά του δευτερολέπτου.

Οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου πρόσθεσαν ένα δεύτερο μετάλλιο για την ελληνική κωπηλασία λίγα λεπτά μετά την επιτυχία των Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζή. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες τερμάτισαν τρίτες στον τελικό της δίκωπου με χρόνο 6:49.28 και πανηγύρισαν το χάλκινο μετάλλιο στην πρώτη τους συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτό ήταν το τέταρτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παρίσι και το έκτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας.