Παρίσι 2024: Με συνοπτικές διαδικασίες στον τελικό του μήκους ο Μίλτος Τεντόγλου

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | 04-08-2024

Παρίσι 2024: Με συνοπτικές διαδικασίες στον τελικό του μήκους ο Μίλτος Τεντόγλου TAGS: #Ολυμπιακοί Αγώνες #Στίβος

Ένα άλμα ήταν αρκετό για να βάλει τον Μίλτο Τεντόγλου στον τελικό του μήκους. Ο Ολυμπιονίκης του 2021 ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου του εντυπωσιακά, καθώς με την πρώτη του προσπάθεια προσγειώθηκε στα 8.32 πιάνοντας εύκολα το όριο (8.15) και έφυγε κατ’ ευθείαν από το Σταντ ντε Φρανς για να ετοιμαστεί για τον τελικό της Τρίτης (21:15).

Ο… φρεσκοξυρισμένος Μίλτος έγινε ο πρώτος που έπιασε το όριο δείχνοντας τις διαθέσεις του εν όψει τελικού.

Το άλμα του έγινε με κόντρα άνεμο 0.6 και με περιθώριο 12 εκατοστών στη βαλβίδα. Ο Μίλτος είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι αν τον ευνοήσουν οι συνθήκες θα βγάλει ρεκόρ στον τελικό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Το στάδιο είναι πολύ καλό και ο αγωνιστικός χώρος γρήγορος.

Το μόνο αρνητικό ότι είχε λίγο κρύο για εμάς τους Έλληνες που έχουμε συνηθίσει στη ζέστη. Είχε και λίγο αντίθετο άνεμο, τον ένιωθα τον αέρα. Κατά τα άλλα, δεν ήταν τίποτα για μένα να κάνω 8.15 ή και 8.30. Νιώθω ότι μπορώ να πηδήξω πάρα πολύ παραπάνω. Αυτό για μένα σήμερα ήταν απλό.

Ήταν μια ελεγχόμενη προσπάθεια, θα δούμε σε δύο μέρες. Εκεί θα πάω όλα μέσα και όπου πάει. Αυτοί που λένε ότι ο ελαστικός τάπητας στο Παρίσι είναι 2% πιο γρήγορος, νομίζω ότι είναι… παπατζιλίκια. Εμένα με βοηθάνε τα στάδια που είναι σκληρό τσιμέντο από κάτω. Εδώ μοιάζει με αυτό του Τόκιο, αλλά σε… άλλο χρώμα.

Έχω καλύτερη αίσθηση σε αυτήν την επιφάνεια, πηδάω πιο καλά. Αν με ευνοήσει ο καιρός μπορώ να κάνω ρεκόρ. Δεν είναι εύκολο, πρέπει να σε ευνοήσουν και οι συνθήκες. Αν πραγματικά έχει καλή μέρα, μπορεί μέχρι και ρεκόρ».