Χρυσός Ολυμπιονίκης ο τρομερός Μίλτος Τεντόγλου

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | 07-08-2024

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο τρομερός Μίλτος Τεντόγλου TAGS: #Ολυμπιακοί Αγώνες #Εθνική Ελλάδας

Ο Μίλτος Τεντόγλου παρουσίασε στον στίβο του «Παρκ ντε Πρενς» την παγκόσμια κλάση του κατακτώντας μετά το Τόκιο το δεύτερο στη σειρά χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος.

 

Με το δεύτερο άλμα του να «γράφει» 8,48 μέτρα διέλυσε την ψυχολογία των αντιπάλων του, κατακτώντας την κορυφή. Ταυτόχρονα, ο Τεντόγλου έγινε ο (μόλις) δεύτερος αθλητής στην Ιστορία του αθλήματος που διατήρησε τον Ολυμπιακό τίτλο του, μετά τον μυθικό Καρλ Λιούις.

Ο Τεντόγλου χάρισε στα ελληνικά χρώματα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες του Παρισιού, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που τον ήθελαν απόλυτο φαβορί.

Επίσης, έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που κατακτά συνεχόμενα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και ο πρώτος στον 21ο αιώνα, καθώς είχε προηγηθεί ο Πύρρος Δήμας με τρία χρυσά (1992 – 2000).

Αποκλείστηκε η Εθνική μπάσκετ

Στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ σταμάτησε η πορεία της Ελλάδας στους Αγώνες του Παρισιού.

Η «γαλανόλευκη» ομάδα έχασε από την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γερμανία, με 76-63 και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ο Γιάννης ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 22 πόντους (9/12 δίποντα, 4/6 βολές), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), ενώ οι άλλοι «διψήφιοι» ήταν ο Γουόκαπ με 12 (3/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα) και Παπανικολάου 10 (2/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ).

Για τις θέσεις 5-8 η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αυστραλία και θα διεκδικήσει μια θέση από την 5η έως την 8η στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Ελλάδα ηττήθηκε στον προημιτελικό με 9-6 και μεθαύριο (8/8) θα παίξει με ηττημένη της συνάντησης Ουγγαρία-ΗΠΑ, που θα διεξαχθεί αργότερα.

Στην 12η θέση τα αδέρφια Σπανάκη

Με την πολύ καλή 12η θέση ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους στην ιστιοπλοϊα των Ολυμπιακών Αγώνων, η Αριάδνη και ο Οδυσσέας Σπανάκης.

Στις τελευταίες δύο ιστιοδρομίες πήραν την 4η και την 10η θέση στην μεικτή κατηγορίας 470 και αποχαιρετούν τη Μασσαλία.