Παρίσι 2024: Τεντόγλου: “Είμαι χαρούμενος με το χρυσό, ήθελα μεγαλύτερη επίδοση”

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | 07-08-2024

Παρίσι 2024: Τεντόγλου: “Είμαι χαρούμενος με το χρυσό, ήθελα μεγαλύτερη επίδοση” TAGS: #Ολυμπιακοί Αγώνες #Στίβος

Έτρεξε στις εξέδρες, αγκάλιασε τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι κι έπειτα την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που στο Παρίσι επέστρεψε σε μια μεγάλη διοργάνωση από ένα άλλο πόστο πήρε την ελληνική σημαία και πανηγύρισε.


“Ο Πομάσκι με αγκάλιασε και του είπα δεν ήμουν καλός σήμερα. Αυτός μου είπε δεν πειράζει το πήραμε ξανά δεύτερη φορά”, είπε ο χρυσός ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Για τον Μίλτο Τεντόγλου το σημερινό χρυσό ολυμπιακό ήταν μια μεγάλη στιγμή στην πλούσια καριέρα του. Με 8,48 μ., επτά εκατοστά μεγαλύτερη επίδοση από εκείνη που του χάρισε το χρυσό στη διοργάνωση του Τόκιο, έφυγε από το στάδιο με χαμόγελο, έστω κι αν δεν πέτυχε το ρεκόρ που ήθελε.


“Είμαι πολύ χαρούμενος με το χρυσό μετάλλιο, αλλά σαν επίδοση ήθελα κάτι παραπάνω για εμένα, για να το ευχαριστηθώ. Κάθε στάδιο, κάθε αγώνας, κάθε μέρα είναι διαφορετική. Ο Φουρλάνι με το πρώτο του άλμα μου έβαλε πίεση. Το ίδιο έκανε στη συνέχεια και ο Πινόκ, ο οποίος είναι πολύ καλός αθλητής και θα μπορούσε να κάνει 8,50 μ. και αυτός.
Το σερί μου σήμερα ήταν καλό και το 8,48 μ. είναι πολύ καλή επίδοση, μία από τις καλύτερες της καριέρας μου. Ίσως αν ένας από τους αθλητές στο τέλος έκανε μεγαλύτερη επίδοση να απαντούσα. Είμαι χαρούμενος που έκανα καλύτερη επίδοση από το Τόκιο. Το πέμπτο μου άλμα ήταν πολύ καλό, καθώς πάτησα πίσω. Στο έκτο είπαμε να ρισκάρουμε δε βγήκε. Ο αέρας γύριζε διαρκώς”,

Αναφορικά με το αν θεωρεί σημαντικό ότι κατάφερε να γίνει μόλις ο δεύτερος αθλητής που υπερασπίστηκε το χρυσό μετάλλιο, είπε: “Σίγουρα είναι σημαντικό ότι το πέτυχα. Για μένα όμως στους Ολυμπιακούς αγώνες πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός γιατί γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Υπάρχουν αθλητές που έχουν κατακτήσει μετάλλια σε Παγκόσμια και λόγω ατυχιών δεν πήραν μετάλλια στους Ολυμπιακούς”.

Η χώρα μας κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο της στη διοργάνωση, μετά το χάλκινο του Εμμανουήλ Καραλή.

Η απονομή του μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης (19.37 ώρα Ελλάδας).