Παρίσι 2024: Μεγάλη βολή και πρόκριση στον τελικό για την Τζένγκο

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | 07-08-2024

Παρίσι 2024: Μεγάλη βολή και πρόκριση στον τελικό για την Τζένγκο TAGS: #Ολυμπιακοί Αγώνες #Στίβος

Η Ελίνα Τζένγκο έκανε φοβερό αγώνα στον προκριματικό του ακοντισμού στους Ολυμπιακούς του Παρισιού και προκρίθηκε στον τελικό με βολή στα 63,22 μέτρα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 έκανε εξαιρετική εμφάνιση αφού πέτυχε στην τρίτη της βολή το όριο των 62,00 μέτρα.

Νωρίτερα πέτυχε 52,02 μ. σε μια βολή που της έφυγε και στη δεύτερη προσπάθεια σημείωσε 61,09 μ. και έδειξε πως είναι καλά και σε θέση να βρεθεί στις 12 κορυφαίες του πλανήτη. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι παρούσα στον μεγάλο τελικό.

Ο ελληνικός στίβος συνεχίζει έτσι τις επιτυχίες του στο Παρίσι, καθώς έχει ήδη δύο μετάλλια με τους Μίλτο Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλή και μετρά επιπλέον πέντε προκρίσεις σε τελικούς. 

Η Τζένγκό από νωρίς το πρωί είχε δίπλα της και την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και μεγάλη δόξα του ακοντισμού, Σοφία Σακοράφα, που μάλιστα είχε την ευκαιρία να της δώσει απαραίτητες συμβουλές.

Η Ελληνίδα προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου με την πέμπτη επίδοση βελτιώνοντας το φετινό της ρεκόρ. Εκτός τελικού έμειναν οι δύο πρώτες στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης, Βικτόρια Χάντσον και Αντριάνα Βιλάγκος.

“Ήξερα πως μπορώ να βγάλω μια τέτοια επίδοση

Ικανοποιημένη με την πρόκριση της στο τελικό του Σαββάτου παρουσιάστηκε η Ελίνα Τζένγκο, στις δηλώσεις της στην ΕΡΤ. “Ήξερα πως μπορώ να βγάλω μια τέτοια επίδοση, έμεινα ψύχραιμη και έκανα αυτό που ήθελα και έτσι στην πρώτη μου συμμετοχή στη διοργάνωση θα είμαι στον τελικό. Η ατμόσφαιρα σήμερα ήταν μοναδική. Αισθάνεσαι ανατριχίλα σε αυτό το στάδιο με τον κόσμο να δημιουργεί φοβερή ατμόσφαιρα. Είναι προκριματικοί και το στάδιο είναι γεμάτο. Η ατμόσφαιρα σε βοηθάει να κυνηγήσεις μια καλή επίδοση. Ανάμεσα τους είναι και τα μέλη της οικογένειας μου και αυτό μου δίνει επιπλέον δύναμη. Με τον κόουτς έχουμε δουλέψει πολύ και είναι λογικό να είμαστε συγκινημένοι με αυτή την πρόκριση. Μετά την έκτη θέση στη Ρώμη πείσμωσα αρκετά είμαι πολύ καλά προετοιμασμένη έχω δύο ημέρες να διαχειριστώ κυρίως το κομμάτι του άγχους και αν στον τελικό λειτουργήσω όπως σήμερα μπορώ να φτάσω ψηλά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μας παρακολουθούν και μας στηρίζουν και μας στέλνουν θετική ενέργεια”, είπε.