Τα «κουπιά του Ν.Ο.Ι. έλαμψαν στο Παγκόσμιο Κωπηλασίας!

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | 26-08-2024

Τα «κουπιά του Ν.Ο.Ι. έλαμψαν στο Παγκόσμιο Κωπηλασίας! TAGS: #Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων #Κωπηλασία

Νίκος Εξάρχου: Αθλητές - πρότυπο για τη νεολαία μας…

Για μία ακόμη φορά τα «κουπιά» του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων έλαμψαν στο παγκόσμιο κωπηλατικό στερέωμα φέρνοντας νέες μεγάλες επιτυχίες και μετάλλια στην πόλη και αποδεικνύοντας με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι η Γιαννιώτικη Κωπηλασία εκτός από λαμπρό παρελθόν έχει σπουδαίο παρόν και πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Η «συγκομιδή» για τον Ν.Ο.Ι. στο τριπλό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Σαιν Κάθρινς του Καναδά είναι δύο μετάλλια. Συγκεκριμένα, ένα χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Κωνσταντίνος Γιαννούλης με τον Ν. Χωλόπουλο στο αγώνισμα του διπλού Σκιφ των Εφήβων πραγματοποιώντας χθες το βράδυ μία σπουδαία κούρσα στον τελικό. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε με χρόνο 6:50.18 αφήνοντας δεύτερη τη Γερμανία (6:52.75) και τρίτη την Αυστραλία (6:53.50). Σημειώνεται ότι οι Γιαννούλης – Χωλόπουλος είχαν κατακτήσει πρόσφατα και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό των Εφήβων.

Στο βάθρο του Παγκοσμίου ανέβηκε χθες το απόγευμα και η Νεφέλη Ντάρα, η οποία μαζί με την επίσης Γιαννιώτισσα Δήμητρα Παπαϊωάννου κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στη Δίκωπο Νεανίδων. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε με χρόνο 7:48.51 πίσω από τη Ρουμανία που πήρε το χρυσό με 7:39.27 και μπροστά από το πλήρωμα με τις ανεξάρτητες αθλήτριες που τερμάτισε σε 7:51.82.

Ο τρίτος αθλητής του Ν.Ο.Ι. που αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο ήταν ο Ζήσης Μπουκουβάλας, ο οποίος παρέα με τον Απ. Λυκομήτρο έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση στη Δίκωπο άνευ. Το πλήρωμα έφτασε στον τελικό β΄ όπου κατέλαβε την τρίτη θέση και την ένατη στη γενική κατάταξη.

Σε δήλωσή του με αφορμή τις μεγάλες διακρίσεις των Γιαννιωτόπουλων στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του Καναδά ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Νίκος Εξάρχου τονίζει: «Η κωπηλατική οικογένεια του Ν.Ο.Ι. αισθανόμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι για τις επιτυχίες των αθλητών μας, οι οποίοι εκπροσώπησαν επάξια το σωματείο και τη χώρα μας φέρνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα στο Παγκόσμιο. Ο Κων/νος Γιαννούλης, η Νεφέλη Ντάρα και ο Ζήσης Μπουκουβάλας είναι παιδιά τα οποία διαθέτουν όλα εκείνα τα σωματικά, ψυχικά και ηθικά χαρίσματα που χαρακτηρίζουν τους αθλητές παγκόσμιας κλάσης. Είναι τα θετικά ινδάλματα τα οποία πρέπει να έχει ως υπόδειγμα σήμερα η νεολαία μας, διότι δυστυχώς έχουμε κατακλυστεί από αρνητικά πρότυπα. Ας γίνουν τα παιδιά αυτά φάρος παρακινώντας και άλλους νέους της πόλης μας να ασχοληθούν με ένα παραδοσιακό άθλημα των Ιωαννίνων επιτυγχάνοντας αντίστοιχες ύψιστες διακρίσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας αναδείχθηκε τρίτη δύναμη στο κόσμο στην κατηγορία Εφήβων - Νεανίδων κατακτώντας, με την καίρια συμβολή των αθλητών του Ν.Ο.Ι., τρία χρυσά μετάλλια κι ένα ασημένιο.

Φωτορεπορταζ