ΠΑΡΙΣΙ 2024: Γνωρίστε την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | 27-08-2024

ΠΑΡΙΣΙ 2024: Γνωρίστε την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα TAGS: #Δημήτρης Μπακοχρήστος #Παραολυμπιακοί Αγώνες #Ελένη Παπασταματοπούλου

Αύριο στο Παρίσι, ξεκινούν και επίσημα οι 17οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, με την Ελλάδα να συμμετέχει έχοντας αποστολή 37 αθλητών και αθλητριών με τρεις συνοδούς. Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε έναν πλήρη οδηγό για να γνωρίσουν οι Έλληνες τους αθλητές και τις αθλήτριες μας που θα αγωνιστούν στο Παρίσι κάνοντας μας όλους για άλλη μια φορά περήφανους.

Ο χαιρετισμός της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου
«Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι μια άκρως απαιτητική διοργάνωση, στην οποία και μόνο η προσπάθεια ισοδυναμεί με την υψηλότερη διάκριση. Έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι οι αθλητές μας, που έχουν αποδείξει μέσα στον χρόνο πόσο σθένος, πείσμα και πίστη διαθέτουν, και με πόση αισιοδοξία και δύναμη ξεπερνούν τα κινητικά, αισθητηριακά ή νοητικά προβλήματά τους, θα επιβεβαιώσουν και πάλι ότι για εκείνους ‘το αδύνατο είναι δυνατό’. Και ταυτοχρόνως, με τη λαμπρή τους παρουσία στους Αγώνες, όπως εξάλλου και με την καθημερινή συμμετοχή τους στην αθλητική ζωή, θα συνεισφέρουν στην καταπολέμηση των στερεοτύπων, του αποκλεισμού, των διακρίσεων που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία. Στο ταξίδι τους στο Παρίσι, και σε όλη τη διάρκεια αυτής της ηράκλειας αναμέτρησης, τους συνοδεύουν οι πιο θερμές μας ευχές. Είτε επιστρέψουν με μετάλλια είτε όχι, θα είναι νικητές».

Ο χαιρετισμός του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη
«Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν την ισχυρότερη απόδειξη της δύναμης και της θέλησης του ανθρώπου, αλλά και του αστείρευτου πάθους για ζωή. Αξίες τις οποίες ενσαρκώνουν με τον καλύτερο τρόπο οι αθλήτριες και οι αθλητές, που καθημερινά αψηφούν περιορισμούς και ξεπερνούν εμπόδια. Αποδεικνύοντας ότι η αφοσίωση και η αποφασιστικό- τητα οδηγούν πάντα ψηλά. Κυρίως, όμως, εμπνέοντας κάθε νέο μας με αναπηρία να αγαπήσει τον αθλητισμό και την κοινωνική δράση.
Τα μετάλλια και τα ρεκόρ είναι, βέβαια, το επιστέγασμα της επίπονης προσπάθειας των αγωνιζόμενων. Το μεγαλύτερο βραβείο, ωστόσο, είναι αυτό που ανήκει σε όλους όσοι βρίσκουν στα σπορ υγεία και χαρά. Σε έναν ξεχωριστό στίβο, όπου συναντώνται οι πιο πολύτιμες αξίες: ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και οι ισότιμες σχέσεις μεταξύ των πολιτών ανεξάρτητα από τις δεξιότητές τους. Ένα διαρκές στοίχημα το οποίο για την Πολιτεία αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα.
Το καλοκαίρι του 2024, η ελληνική αποστολή στο Παρίσι ετοιμάζεται να γράψει ένα ακόμη κεφάλαιο στη μακρά ιστορία του Παραολυμπιακού Κινήματος της πατρίδας μας. Και θέλουμε να το γράψει ξανά με χρυσά γράμματα, όπως κάνει εδώ και δεκαετίες. Αποτυπώνοντας με τις επιδόσεις των αθλητών μας τη σκληρή δουλειά, την επιμονή και την πίστη στις δυνατότητές τους. Αλλά και εκπέμποντας σε όλο τον κόσμο την πρόοδο της χώρας μας στο πεδίο των δικαιωμάτων ατόμων με αναπηρία.
Εύχομαι σε όλα τα μέλη της ομάδας μας να κρατήσουν ψηλά τη σημαία μας, δίνοντας την ευκαιρία να τραγουδήσουμε πολλές φορές τον εθνικό μας ύμνο. Στις αποσκευές τους, άλλωστε, δεν θα βρίσκονται μόνο οι προσωπικές τους φιλοδοξίες. Μαζί τους θα ταξιδεύουν και οι προσδοκίες ενός λαού. Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι δεν θα αγωνιστούν μόνο στο υψηλότερο επίπεδο. Αλλά και ότι, παράλληλα, θα διακριθούν για το ήθος τους.
Καλή επιτυχία!».

Ο χαιρετισμός του Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση
«Τα φώτα όλου του κόσμου συγκεντρώνονται τους Παραολυμπιακούς Αγώνες ‘Παρίσι 2024’, με την Ελλάδα σε πρώτο πλάνο! Η χώρα μας, ως γενέθλια γη των Ολυμπιακών Αγώνων και της αναβίωσής τους, έχει υποχρέωση να δίνει το βέλτιστο παράδειγμα παντού. Η υιοθέτηση και η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, συνιστά απαρέγκλιτα προτεραιότητα της Πολιτείας και δέσμευση της Κυβέρνησης μας.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, υλοποιώντας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία, θέτουμε τον Αθλητισμό ως το βασικότερο όχημα για την κοινωνικοποίηση και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.
Στόχος στο Υπουργείο Αθλητισμού είναι να ενθαρρύνουμε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα ή άλλες αναπηρίες να βάλουν στην καθημερινότητά τους την άσκηση και άοκνα εργαζόμαστε για τη δημιουργία πλήρως προσβάσιμων αθλητικών χώρων.
Είμαστε βέβαιοι πως τα μέλη της Παραολυμπιακής Ομάδας, οι πρωταθλήτριες και οι πρωταθλητές μας με Αναπηρία που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στη μεγάλη αθλητική γιορτή, θα υπερβάλλουν εαυτούς, εκπροσωπώντας επάξια τη γαλανόλευκη και το εθνόσημο που θα φοράνε στο στήθος.ωΓνωρίζουμε τις θυσίες που κάνατε όλοι σας, το διάστημα της προετοιμασίας σας για να φτάσετε στην επίτευξη αυτού του μεγαλεπήβολου στόχου.
Χαρείτε την συμμετοχή σας και γίνετε οι επάξιοι εκπρόσωποι της γενέτειρας χώρας των Ολυμπιακών Αγώνων, της Ελλάδας μας. Καλή επιτυχία σε όλους, αθλητές, αθλήτριες, τεχνικά τιμ και στελέχη της Παραολυμπιακής αποστολής. Είστε ήδη νικητές. Και εμείς από κοντά, δίπλα σας όποτε χρειαστεί, θαυμάζουμε τον αγώνα σας».

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑ – ΠΑΡΙΣΙ 2024