Ο Paolo Bettini στην πόλη της Άρτας

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | 30-08-2024

Ο Paolo Bettini στην πόλη της Άρτας

Ο Paolo Betini που φέτος κλείνει τα 50 του χρόνια και μαζί γιορτάζει τα 20 χρόνια από την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στο αγώνισμα της ποδηλασίας δρόμου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, έφτασε την Τετάρτη το απόγευμα 28 Αυγούστου 2024, στην πόλη, ύστερα από τη δύσκολη αλλά όμορφη ημερήσια διαδρομή των 110 χιλιομέτρων με 2.500 μ. υψομετρική διαφορά, ξεκινώντας από τα Στουρναρέικα Τρικάλων και φτάνοντας στην Άρτα.

Μπροστά από τον επιβλητικό Ναό της Παρηγορήτισσας, τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χριστόφορος Σιαφάκας, μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας, μέλη της Αρτινής Λέσχης Μοτοσυκλέτας και πολλοί συμπολίτες με το ποδήλατό τους.
Η Ποδηλατοβόλτα ξεκίνησε από την πλατεία Σκουφά, έκανε τον γύρο του Παραποτάμιου Πάρκου και τερμάτισε στο ιστορικό Γεφύρι όπου ο Δήμαρχος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Ολυμπιονίκη.
Ο Paolo Betini με τη σειρά του, ευχαρίστησε το Δήμο Αρταίων για την υποδοχή και τη φιλοξενία, συνομίλησε με τους παραβρισκόμενους, απάντησε σε ερωτήσεις και μίλησε για τις όμορφες αναμνήσεις των ημερών της Ολυμπιάδας της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χριστόφορος Σιαφάκας, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την τιμητική επίσκεψη ενός αθλητή – θρύλου της ποδηλασίας -που θεωρείται σπεσιαλίστας των «Κλασικών» και είναι ένας από τους σημαντικότερους αθλητές στην ιστορία της αθλήματος. Τόνισε ότι η Άρτα, με την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της, καλωσορίζει με θέρμη σημαντικές προσωπικότητες, που αναδεικνύουν το αθλητικό πνεύμα. Τον ευχαρίστησε και του ευχήθηκε καλές διαδρομές.