Περισσότεροι από 5.000 δρομείς στην εκκίνηση του Ioannina Lake Run

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | 19-09-2024

Περισσότεροι από 5.000 δρομείς στην εκκίνηση του Ioannina Lake Run

Ως ο μεγαλύτερος σε συμμετοχή αγώνας στην 18χρονη ιστορία του θα καταγραφεί το Ioannina Lake Run 2024, καθώς ο αριθμός των εγγραφών υπερβαίνει κάθε προσδοκία, με περισσότερους από 5.000 δρομείς κάθε ηλικίας να αναμένεται να πάρουν εκκίνηση στους αγώνες του Σαββατοκύριακου 21-22 Σεπτεμβρίου.

«Θα έχουμε πάνω από 3.000 εκκινήσεις στους αγώνες του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ. και στα 10 χλμ. την Κυριακή, ενώ οι εγγραφές για τα 5 χλμ. το Σάββατο έχουν ξεπεράσει τις 1.000 και άλλοι τόσοι θα τρέξουν στους παράλληλους αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα, στο Family Run, τον Παραλίμνιο Δρόμο ΑμεΑ, το Baby Lake Run και το Kids Race», ανέφερε ο διευθυντής του Ioannina Lake Run Ηλίας Σπυριούνης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, που δόθηκε στο ξενοδοχείο Grand Serai, επίσημο χορηγό φιλοξενίας.
Ο κ. Σπυριούνης αναφέρθηκε στην αλματώδη εξέλιξη του αγώνα από το ξεκίνημά του το 2007 έως σήμερα, ευχαριστώντας την ομάδα του Ioannina Lake Run, τους θεσμικούς υποστηρικτές, τους εθελοντές και τους χορηγούς, εστιάζοντας στην μακροχρόνια εμπιστοσύνη τους και κάνοντας ειδική μνεία στη Βίκος Α.Ε., που είναι ο μεγάλος χορηγός. «Μας έχουν βοηθήσει να είμαστε ένας από τους καλύτερους δρόμους της Ελλάδος και πρέπει μαζί μας να αισθάνονται υπερήφανοι», ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλο τον κόσμο να απολαύσει από κοντά τον αγώνα και να χειροκροτήσει την προσπάθεια των δρομέων, «βοηθώντας στην εικόνα και τα συναισθήματα», όπως είπε.
Απευθυνόμενος προς τον Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και προς όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής, που αποτελούν συμμέτοχους στον αγώνα σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, επισήμανε, τέλος, την ανάγκη να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι και να συνδιαμορφώσουν την εξέλιξη του αγώνα για τα επόμενα χρόνια. «Υπολογίζαμε να το κάνουμε σε μια διετία, με το κλείσιμο της 20ετίας, αλλά η επιτυχία ήρθε πιο νωρίς απ’ ότι την περιμέναμε», υπογράμμισε, αιτιολογώντας την ανάγκη.

Συμμέτοχοι Δήμος Ιωαννιτών και Περιφέρεια Ηπείρου
Κάλεσμα στους δρομείς να απολαύσουν τη διαδρομή και σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν τους συμμετέχοντες με την παρουσία τους, ενθαρρύνοντας τους αθλητές με το χειροκρότημά τους, απηύθυνε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, προσθέτοντας ότι πρόκειται και για μια εκδήλωση, που αναδεικνύει τον δημόσιο χώρο.
«Ελάτε να ζήσουμε ένα διήμερο γεμάτο αθλητισμό, χαρά και συνεργασία, τιμώντας τη φύση και τους ανθρώπους που τη φροντίζουν. Σας περιμένουμε όλους! Ελάτε στον Γύρο της Λίμνης», τόνισε χαρακτηριστικά.
Προηγουμένως είχε αναφερθεί στις πολύπλευρες διαστάσεις του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, τον οποίο χαρακτήρισε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της πόλης και της περιοχής. «Ο συγκεκριμένος αγώνας δεν είναι μόνο μία αθλητική γιορτή, αλλά και μια πολύτιμη ευκαιρία να αναδείξουμε το φυσικό μας περιβάλλον, και πιο συγκεκριμένα την πανέμορφη Παμβώτιδα, την καρδιά και την ψυχή των Ιωαννίνων. Για τη δημοτική μας αρχή, η προστασία της λίμνης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Εργαζόμαστε συστηματικά για τη διατήρηση και αποκατάστασή της, συνειδητοποιώντας την τεράστια οικολογική και πολιτιστική της σημασία. Μέσα από τον Γύρο Λίμνης, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη ευαισθητοποίησης και κοινής δράσης για την προστασία αυτού του μοναδικού οικοσυστήματος», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας: «Επιπλέον, ο Γύρος Λίμνης συνεισφέρει σημαντικά στην τουριστική προβολή της πόλης μας. Προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού, αναδεικνύοντας την ομορφιά των Ιωαννίνων και την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά. Η οικονομική δραστηριότητα, που προκύπτει από τον αθλητικό τουρισμό, προσφέρει ώθηση σε πολλούς τομείς, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης. Ο Δήμος Ιωαννιτών θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες, στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία που προάγει τον αθλητισμό, τον τουρισμό και την προστασία του περιβάλλοντος».
Τέλος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές, «που με πολύ κόπο, υπομονή και μεράκι όλα αυτά τα χρόνια έχτισαν αυτό το κορυφαίο αθλητικό γεγονός για τον τόπο μας», καθώς και τους εθελοντές, «που συμβάλλουν στην επιτυχία αυτής της μεγάλης γιορτής».
Την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Χάρης Λαζανης, αναφερόμενος με κολακευτικά λόγια στο Ioannina Lake Run, που πλέον αποτελεί διεθνές brand name, όπως σημείωσε. Ο κ. Λαζάνης συνεχάρη διοργανωτές και χορηγούς, ενώ προσκάλεσε το Ioannina Lake Run να συμμετέχει με την Περιφέρεια Ηπείρου στην πρώτη της συμμετοχή στη Μarathon Expo, την επίσημη έκθεση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας. «Η αίγλη και το brand name, που έχει δημιουργήσει το Ioannina Lake Run, θα μας δώσει μια ξεχωριστή θέση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ετοιμότητα οι αστυνομικές υπηρεσίες
Την ετοιμότητα των αστυνομικών υπηρεσιών για τη διεξαγωγή του Ioannina Lake Run δήλωσε ο προϊστάμενος ενημέρωσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου Ηλίας Μήτσιος.
«Οι υπηρεσίες μας είναι έτοιμες να συμβάλουν σε μία ακόμη μεγάλη εκδήλωση για την ομαλή διεξαγωγή του. Ήδη από τον Δήμο Ιωαννιτών έχουν ανακοινωθεί οι σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν το Σαββατοκύριακο. Θα είναι και μια ευκαιρία για τον κόσμο να κατέβει στο παραλίμνιο μέτωπο, να περπατήσει, χωρίς αυτοκίνητα. Το προσωπικό μας θα είναι παρών για να εφαρμόσει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να μεριμνήσει για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους διεξαγωγής των αγώνων. Ζητάμε από τον κόσμο να ακολουθεί τις οδηγίες των αστυνομικών και των διοργανωτών, αλλά και να δείξει και την απαιτούμενη κατανόηση, καθώς πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο γεγονός, που διαφημίζει την πόλη», τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι η οδός Διονυσίου Φιλοσόφου θα είναι κλειστή από το Σάββατο το πρωί έως την Κυριακή το μεσημέρι, ενώ κατά τόπους κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε όλη την περιοχή γύρω από τη λίμνη τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων.