Ξεχωριστές τιμητικές βραβεύσεις και στη φετινή έναρξη του Ioannina Lake Run

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | 21-09-2024

Ξεχωριστές τιμητικές βραβεύσεις και στη φετινή έναρξη του Ioannina Lake Run

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, το Τμήμα Στίβου του ΑΓΣΙ, η αρχηγός της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα Ντίνα Σαρηγιαννίδου και ο προπονητής στίβου Δημήτρης Τζεφαλής ήταν οι φορείς και τα πρόσωπα, που επέλεξε να βραβεύσει φέτος η διοργάνωση του Ioannina Lake Run, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του 18ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.

Λίγες ώρες πριν βρεθούν στην εκκίνηση οι συμμετέχοντες στους αγώνες του Ioannina Lake Run, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα και πολύς ακόμη κόσμος, βρέθηκαν στην πλατεία Μαβίλη, όπου άνοιξε και επίσημα η αυλαία του Ioannina Lake Run 2024.

Στη μέχρι τώρα πορεία της διοργάνωσης, ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες, αλλά και στην ανάγκη να γίνει ο σχεδιασμός για τα επόμενα βήματα, ώστε να ανοίξει ένας νέος κύκλος, αναφέρθηκαν ο διευθυντής του Ioannina Lake Run Ηλίας Σπυριούνης, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Αγνή Δρίμτζια και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Αποστόλης Τζελέτας, ο οποίος παρουσίασε την τελετή έναρξης μαζί με τον Πέτρο Παρθένη, ο οποίος είναι ο φετινός παρουσιαστής των αγώνων.

Τη δέσμευση ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι για να εργαστούν, ώστε ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων να γίνει ένα διεθνές αθλητικό γεγονός, ανέλαβε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για τα όσα έχουν καταφέρει έως σήμερα. Τόνισε, παράλληλα, πως δεν πρόκειται μόνο για ένα δρομικό γεγονός, αλλά για μια διοργάνωση, που αναδεικνύει το περιβάλλον και τον δημόσιο χώρο. Την ανάγκη συνδιαμόρφωσης της επόμενης μέρας του Ioannina Lake Run επισήμανε και ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Χάρης Λαζάνης, ανακοινώνοντας και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην Marathon Expo.

Για μια γιορτή της λίμνης και μια γιορτή της πόλης έκαναν λόγο οι βουλευτές Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα και της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη, βάζοντας στο επίκεντρο την ανάγκη προστασίας και ανάδειξης της λίμνης Παμβώτιδας.

Ακολούθησαν οι ειδικές βραβεύσεις, με τους διοργανωτές να επιλέγουν να τιμήσουν φέτος το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια πορείας από την ίδρυσή του, το 1964. «Τα Γιάννενα δε θα ήταν ίδια χωρίς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων», ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ioannina Lake Run Αποστόλης Τζελέτας. Το βραβείο παρέλαβε ο αντιπρύτανης Διοικητικών και Οικονομικών Υποθέσεων, καθηγητής Ιωάννης Λεονάρδος, καθώς η πρύτανης Άννα Μπατιστάτου προεδρεύει στη συνεδρίαση των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων του δικτύου UniAdrion. Την αξία της σύνδεσης του αγώνα με την ανάδειξη και την προστασία της λίμνης, επισήμανε ο κ. Λεονάρδος και απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες, παραφράζοντας τον στίχο του Τάσου Λιβαδίτη «Στων χιλιομέτρων την ερημιά και στη σιωπή των χρονομέτρων». «Σε αυτή τη μοναξιά των χιλιομέτρων έχουν δίπλα τους ένα πανέμορφο περιβάλλον, που πραγματικά αξίζει την προσοχή τους, και έτσι δε θα έχουν τη μοναξιά. Ούτε και η σιωπή των χρονομέτρων θα’ναι, γιατί θα έχουν τόσους εθελοντές και τόσους ανθρώπους που θα τους εμψυχώνουν και θα τους στηρίζουν για να τερματίσουν», τόνισε και δεσμεύτηκε ότι το Πανεπιστήμιο θα είναι με όλους τους τρόπους δίπλα στη διοργάνωση.

Για τα 70 χρόνια μεγάλων αθλητικών διακρίσεων στην κωπηλασία και πλούσιας κοινωνικής προσφοράς τιμήθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα να δίνει το βραβείο της διοργάνωσης στον πρόεδρο του Ομίλου Νίκο Εξάρχου. Κάλεσμα σε όλους να επισκεφθούν τον τόπο από μέσα, απηύθυνε ο κ. Εξάρχου και ευχαρίστησε τους διοργανωτές και την πόλη για την εμπιστοσύνη, υποσχόμενος ότι ο ΝΟΙ θα συνεχίσει να παίρνει παιδικές ψυχές και να επιστρέφει Ολυμπιονίκες και χρήσιμους ανθρώπους.

Για την πρώτη θέση του στην αξιολόγηση των σωματείων του ΣΕΓΑΣ το 2023 τιμήθηκε το τμήμα στίβου του Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, καταφέρνοντας να ξεπεράσει παραδοσιακές δυνάμεις του κλασικού αθλητισμού της χώρας για να πατήσει στην κορυφή. Το βραβείο στον προπονητή του συλλόγου Θανάση Τσιγγούλη και την αθλήτριά του Αναστασία Ράπτή, ασημένια στους Μεσογειακούς αγώνες Κ23 στα 400 μ. τον φετινό Μάιο, απένειμε ο Ηλίας Λυμπέρης, brand & media manager της Βίκος ΑΕ, μεγάλου χορηγού του αγώνα. «Για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, η στήριξη του τόπου, η σύνδεση με τον αθλητισμό και η συνεργασία με μεγάλες διοργανώσεις αποτελούν βασικές προτεραιότητες και αξίες», τόνισε ο κ. Λυμπέρης, εκφράζοντας τη στήριξη της εταιρείας στο όραμα να αναδειχθούν τα Γιάννενα σε κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό προορισμό. Ευχαριστίες για τη βράβευση εξέφρασε ο κ. Τσιγκούλης και δήλωσε βέβαιος για την επιτυχία του αγωνιστικού διημέρου, εκφράζοντας την ευχή κάποια στιγμή οι αθλητές του συλλόγου να καταφέρουν να κερδίσουν και τον αγώνα των 30 χλμ., εκτός από τα 5 και τα 10 χλμ.

Το Ioannina Lake Run επέλεξε να βραβεύσει και δύο πρόσωπα. Το πρώτο ήταν η αρχηγός της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα Ντίνα Σαρηγιαννίδου, για το γεγονός ότι επέστρεψε δύο φορές στα παρκέ, την πρώτη μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό και τη δεύτερη μετά τη γέννηση του 8χρονου σήμερα παιδιού της, αναδεικνύοντας τη δύναμη της θέλησης. «Να πιστεύετε στον εαυτό σας, γιατί δε θα το κάνει κανείς για εσάς. Σαν γυναίκα και σαν μητέρα ενός παιδιού δεν είναι εύκολα και ούτε στρωμένα όλα, αλλά όλα γίνονται. Όλα τα μπορούμε, αν πιστεύουμε και θέλουμε», τόνισε η Ντίνα Σαρηγιαννίδου, η οποία παρέλαβε το βραβείο από τη βουλευτή Ιωαννίνων, πρώην υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα.

Το δεύτερο πρόσωπο, που τιμήθηκε, ήταν ο προπονητής στίβου Δημήτρης Τζεφαλής, ο οποίος στη μνήμη της αθλήτριας του και μαραθωνοδρόμου Βάσως Εγγονοπούλου, που έδωσε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο και συνέχισε να τρέχει ως το τέλος, ίδρυσε ένα πρόγραμμα αθλητικής υποτροφίας για την ενθάρρυνση γυναικών που νοσούν από καρκίνο, να γυμνάζονται συστηματικά και να εκπληρώσουν με ασφάλεια το όνειρο τους, να τερματίσουν την αυθεντική διαδρομή του μαραθωνίου της Αθήνας. «Οι μεγάλες αποστάσεις μου δίδαξαν ότι με την αντοχή, η οποία είναι συνυφασμένη με την υπομονή και την επιμονή, ξεπερνάμε τις δυσκολίες, ενώ οι χαρές είναι σαν σπριντ», τόνισε ο κ. Τζεφαλής , που μίλησε με κολακευτικά λόγια για τη διοργάνωση, λέγοντας πως με την πορεία της μπορεί να ανέβει και στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Την απονομή του βραβείου έκανε η βουλευτής Μερόπη Τζούφη.

Η τελετή έναρξης έκλεισε με την παράδοση ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που καλύπτει σταθερά τη διοργάνωση του Ioannina Lake Run με πολυμελή ομάδα εθελοντών του. Τον απινιδωτή παρέδωσε ο υπεύθυνος marketing του Ioannina Lake Run Γρηγόρης Σπυριούνης, με τους Ευθύμιο Κοντογιώργο και Θανάση Χάιδο να τονίζουν πως είναι ένα δώρο προς την κοινωνία και να εύχονται να φανεί αχρείαστο.