Έσπασε το φράγμα των 1.000 δρομέων το 5άρι του Ioannina Lake Run

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | 22-09-2024

Έσπασε το φράγμα των 1.000 δρομέων το 5άρι του Ioannina Lake Run

«Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε», είναι ένα από τα συνθήματα του Ioannina Lake Run και ο αγώνας των 5 χλμ. της διοργάνωσης έσπασε το δικό του ρεκόρ, με 1.079 δρομείς να παίρνουν εκκίνηση και να τερματίζουν στην παραλίμνια διαδρομή των Ιωαννίνων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος έτρεξαν 350 δρομείς περισσότεροι από πέρυσι, όταν είχαν πάρει εκκίνηση 729 δρομείς, με την αλματώδη εξέλιξη του αγώνα να αποτυπώνεται και στις επιδόσεις. Νικητής των 5 χλμ. του Ioannina Lake Run αναδείχθηκε ο Γεώργιος Κύρτσης του ΓΑΣ Αγρινίου με χρόνο 14.37 και τον ακολούθησαν οι Διονύσης Καψάλης, επίσης του ΓΑΣ Αγρινίο, με 14.43 και Γιώργος Τασιούλας του ΑΓΣ Ιωαννίνων με 15.40.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Βασιλική Καλλιμογιάνη του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 17.02, δεύτερη η Αθανασία Κοκκόρου του ΣΑΠΚ Νεάπολης Θεσσαλονίκης με χρόνο 17.28 και τρίτη η αθλήτρια του Παναθηναϊκού Ανθή Κυριακοπούλου με 17.56.

Τις απονομές στις γενικές κατηγορίες έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Κώστας Κίτσιος και ο brand & media manager της Βίκος ΑΕ, μεγάλου χορηγού του αγώνα, Ηλίας Λυμπέρης , ενώ απονομές στις ηλικιακές κατηγορίες, ένα μέρος των οποίων έγινε υπό βροχή, έκαναν εκπρόσωποι των υπόλοιπων χορηγών και υποστηρικτών, καθώς και η πρώην πρωταθλήτρια δρόμων αντοχής, διευθύντρια του Μουσείου μαραθωνίου δρόμου και πρέσβειρα του ελληνικού αθλητισμού Μαρία Πολύζου.

Για πρώτη φορά φέτος απονεμήθηκαν στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες χρηματικά έπαθλα 200, 150 και 100 ευρώ από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, τα οποία παρέδωσε το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας Παύλος Χήτας. Επίσης, δωροεπιταγές 100 ευρώ από την Puma κέρδισαν ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα.