Το 4ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας έρχεται στον Βόλο με αλματώδη αύξηση συμμετοχών

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ | 10-10-2024

Το 4ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας έρχεται στον Βόλο με αλματώδη αύξηση συμμετοχών TAGS: #Κωπηλασία

Σε άλλα επίπεδα εκτοξεύεται η Παράκτια Κωπηλασία στην Ελλάδα όπως δείχνουν οι συμμετοχές για το 4ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach sprint που θα διεξαχθεί στο Βόλο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σχετικά με τα προηγούμενα.

Πιο συγκεκριμένα στη φετινή διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 90 πληρώματα ενώ στην αντίστοιχη περσινή που έγινε στην Αλεξανδρούπολη αγωνίστηκαν 65 πληρώματα. Πέρυσι οι αθλητές πλησίαζαν τους 100 φέτος φτάνουν τους 140 ενώ αυξήθηκαν και τα σωματεία που θα φτάσουν τα 20 έναντι 17 το 2023.

Οι λόγοι της ανόδου της Παράκτιας κωπηλασίας ολοένα και περισσότερο χρόνο με το χρόνο πολλοί , ο κυριότερος όμως δεν είναι άλλος από την επερχόμενη παρουσία του νέου αγωνίσματος στο Ολυμπιακό πρόγραμμα του 2028 στο Λος Άντζελες εκεί που και η Ελλάδα θα επιδιώξει να έχει παρουσία με όσο το δυνατόν περισσότερα πληρώματα.

Έτσι ο ανταγωνισμός αναμένεται να ανεβαίνει κάθε χρόνο και πιο πολύ ενώ και φέτος αναμένεται να είναι συναρπαστικά και τα 9 αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας τον Βόλο και στην γνωστή παραλία της πόλης τον Άναυρο.

Πιο αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα με τους προκριματικούς και τους επαναληπτικούς θα ξεκινήσει στις 08:00 το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας , ενώ την Κυριακή το πρωί από τις 09:00 θα πραγματοποιηθούν οι ημιτελικοί και θα ακολουθήσουν οι τελικοί και οι απονομές με τις οποίες θα πέσει η αυλαία του αγώνα τον οποίο διοργανώνει η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία με συνδιοργανωτή τον Αθλητικό Σύλλογο Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ» και την στήριξη των φορέων της πόλης.