Piraeus Masters: Οι απονομές και οι βραβεύσεις

ΒΟΛΕΪ | 01-07-2024

Piraeus Masters: Οι απονομές και οι βραβεύσεις

Με τις απονομές στους νικητές, στις νικήτριες, στους φιναλίστ και με τις βραβεύσεις έπεσε η αυλαία του Piraeus Masters στην πλατεία Κοραή.

Αναλυτικά:

Την απονομή του ασημένιου μεταλλίου στην Ευανθία Μπαλδώκα και την Χρύσα Γιαννέλου έκαναν η ταμίας της Ε.Ο.ΠΕ. Έφη Χρόνη-Έρωτα και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Πειραιά Νίκος Γέμελος.

Την απονομή του χρυσού μεταλλίου στις νικήτριες του Piraeus Masters Λίζα Τριανταφυλλίδη και Δήμητρα Μαναβή έκανε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, ο οποίος φόρεσε το χρυσό μετάλλιο στο στήθος της κόρης του, Λίζας, σε μία συγκινητική στιγμή στην πλατεία Κοραή.

Τα έπαθλα στις νικήτριες έδωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Καραμπέτσος.

Στους άνδρες, τα ασημένια μετάλλια στον Ιάσονα Κανέλλο και στον Παναγιώτη Ιωαννίδη έδωσε ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Θανάση Μπελιγράτης και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Νεκτάριος Χαλβατζής.

Τα χρυσά μετάλλια στον Θοδωρή Παπαδημητρίου και Στέλιο Τζιουμάκα έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος.

Τα έπαθλα στους νικητές απένειμε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ανάμεσα στους δύο τελικούς, η Ε.Ο.ΠΕ. τίμησε την Πόλα Κίτσου και τον Παύλο Μπελιγράτη για την προσφορά τους στο μπιτς βόλεϊ. Την απονομή έκαναν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδάις Γιώργος Καραμπέτσος.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δήμο Πειραιά για την άριστη συνδιοργάνωση του Piraeus Masters. Την πλάκετα στον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη έδωσε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος.

Αναμνηστική πλακέτα απένειμε η Ομοσπονδία στον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού Δήμου Πειραιά Νίκο Γέμελο, την οποία παρέλαβε από τον Γενικό Γραμματέα Νεκτάριο Χαλβατζή.

Ο Δήμος Πειραιά απένειμε στον Πρόεδρο Γιώργο Καραμπέτσο ένα αγαλματίδιο με τον Λέων του Πειραιά. Την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

 

Παπαδημητρίου, Τζιουμάκας κατέκτησαν τον τίτλο στην πλατεία Κοραή

Θοδωρής Παπαδημητρίου και Στέλιος Τζιουμάκας κατέκτησαν τον πρώτο τους φετινό τίτλο παίρνοντας τη ρεβάνς από τους Ιάσωνα Κανέλλο, Παναγιώτη Ιωαννίδη για την ήττα στη Θεσσαλονίκη.

Οι τελευταίοι είχαν επικρατήσει με 2-1 πριν από 15 ημέρες στο THESSALONIKI MASTERS, ωστόσο ο σημερινός τελικός ήταν μια διαφορετική ιστορία με τους Θοδωρή και Στέλιο να επικρατούν με 2-0 (21-16, 21-

Στο πρώτο σετ Ιωαννίδης, Κανέλλος ξεκίνησαν καλύτερα καθώς ξέφυγαν νωρίς με 4-1, 6-3 αλλά με επιμέρους σκορ 1-6 Παπαδημητρίου, Τζιουμάκας προσπέρασαν με 7-9 για να ακολουθήσει μάχη πόντο με πόντο μέχρι το 15-15. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Παναγιώτης, Ιάσωνας έκαναν μαζεμένα λάθη για να χάσουν το σετ με 16-21.

Αυτή η εξέλιξη άλλαξε το μομέντουμ με τους Θοδωρή, Στέλιο να είναι εντυπωσιακή στην εκκίνηση του δεύτερου σετ όπου προηγήθηκαν με 0-6 με τον δεύτερο να χαρίζει ορισμένες εντυπωσιακές στιγμές στο φιλέ με τα μπλοκ του!

Κανέλος και Ιωαννίδης προσπάθησαν να επιστρέψουν, όμως ουσιαστικά απείλησαν με μια απίθανη ανατροπή στο φινάλε. Εκεί όπου το 13-19 έγινε 16-19 και 18-20 (φοβερό μπλοκ Ιωαννίδη), αλλά ο Τζιουμάκας τελείωσε την επόμενη φάση και μαζί και το ματς.

 

Δήμητρα Μαναβή, Λίζα Τριανταφυλλίδη έκαναν το 2χ2

Δεύτερο τουρνουά masters στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ και δεύτερος τίτλος για τις Μαναβή, Τριανταφυλλίδη που μετά την Θεσσαλονίκη πανηγύρισαν και στο κατάμεστο γήπεδο στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Δήμητρα και Λίζα αντιμετώπισαν στον τελικό του PIRAEUS MASTERS, Ευανθία Μπαλδώκα, Χρυσή Γιαννέλου οι οποίες στον ημιτελικό είχαν κάνει την έκπληξη κόντρα στις Ολλανδέζες Ντάνιεκε, Φαν Ντίεπεν επικρατώντας με 2-1 (ενώ είχαν ηττηθεί εύκολα με 2-0 στον όμιλο).

Στον τελικό όμως η εμπειρία των Μαναβή, Τριανταφυλλίδη αποδείχθηκε καθοριστικός παράγοντας για να επικρατήσουν με 2-0 (21-13, 21-13) δικαιώνοντας πλήρως τον τίτλο του φαβορί.

Στο πρώτο σετ Γιαννέλου, Μπαλδώκα μπήκαν με αρκετό άγχος κι από πολύ νωρίς βρέθηκαν να κυνηγούν μεγάλες διαφορές (3-0, 9-2, 13-6) χωρίς να μπορέσουν να απειλήσουν επί της ουσίας με κάποια ανατροπή.

Στο δεύτερο σετ υπήρχε μεγαλύτερη ισορροπία με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο με πόντο μέχρι το 9-9 για να ξεφύγουν για πρώτη φορά με δυο πόντους (11-9) Δήμητρα και Λίζα και εκμεταλλευόμενες τα λάθη των αντιπάλων τους στην επίθεση η διαφορά άνοιξε στο 16-12. Ευανθία και Χρυσή μείωσαν σε 17-14, ωστόσο εκεί δέχθηκαν ένα νέο σερί 4-0 για το φινάλε του τελικού.

 

Piraeus Juniors Open: Χρυσό μετάλλιο για Ροσπότι, Φραντζή στην Πλατεία Κοραή

Την κορυφή στην Πλατεία Κοραή κατέκτησαν έπειτα από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι οι Ροσπότι, Φραντζή κερδίζοντας τις Κοντακιώτη, Κουκουδίτσκα σε έναν τελικό που αναμετρήθηκαν τέσσερα κορίτσια από την Αθήνα.

Η αρχική φάση του Piraeus Juniors Open έως και τα ημιτελικά πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του beach volley στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τον τελικό να διεξάγεται στην Πλατεία Κοραή.

Η Βασιλική Ροσπότι και η Φωτεινή Φραντζή είχαν γνωρίσει στην αρχή του τουρνουά την ήττα με 2-0 σετ από την ομάδα που αντιμετώπισαν στον τελικό, αλλά στη συνέχεια πήραν τρεις νίκες χωρίς να χάσουν σετ, για να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Η νικήτρια ομάδα επικράτησε σε 52 λεπτά με 2-1 σετ (21-19), 15-21, 15-11) και έτσι προσθέτει μία ακόμη επιτυχία στη συλλογή της, μετά την κατάκτηση του Elite Juniors Series τον περασμένο Απρίλιο.

 

Piraeus Juniors Open: Κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην Πλατεία Κοραή οι Αναγνωστάκης, Μάντζιος

Το χρυσό μετάλλιο πανηγύρισαν στην Πλατεία Κοραή οι Αθηναίοι, Αναγνωστάκης, Μάντζιος απέναντι στους Δαρίδη, Παπαϊωάννου από την Κω.

Η αρχική φάση της διοργάνωσης έως και τα ημιτελικά έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του beach volley στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τον τελικό να πραγματοποιείται στην Πλατεία Κοραή.

Ο Ορέστης Αναγνωστάκης και ο Νικόλας Μάντζιος είχαν τέσσερα νικηφόρα παιχνίδια στο τουρνουά χωρίς μάλιστα να χάσουν σετ, ενώ επικράτησαν του Αλέξανδρου Δαρίδη και του Δημήτρη Παπαϊωάννου και στη φάση των ομίλων.

Στον τελικό οι Αναγνωστάκης, Μάντζιος κέρδισαν με 2-0 σετ (21-17, 21-17) σε 35 λεπτά και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.