Παράπονα του Φιλαθλητικού από την Δημοτική Αρχή: “Ο Δήμος αν δεν μπορεί να μας επιχορηγήσει να μας το πει”

ΒΟΛΕΪ | 08-07-2024

Παράπονα του Φιλαθλητικού από την Δημοτική Αρχή: “Ο Δήμος αν δεν μπορεί να μας επιχορηγήσει να μας το πει”

Η ομάδα του Φιλαθλητικού κατάφερε να παραμείνει στην Pre League Γυναικών και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να δώσει αγώνες play out. Ο προπονητής της ομάδας Πέτρος Παπαδόπουλος μίλησε στον prisma 91,6 και στη δημοσιογράφο Αθηνά Παππά για τα δεδομένα και την επόμενη αγωνιστική σεζόν της ομάδας.

Η ομάδα της Πρέβεζας δείχνει να έχει τα στοιχεία να πραγματοποιήσει και φέτος ανάλογη πορεία με την περσινή αν και βρίσκεται σε μια πολύ απαιτητική κατηγορία με τις περισσότερες ομάδας να είναι από την Αθηνά είπε ο κ. Παπαδόπουλος και στάθηκε στις νέες μεταγραφές που ενισχύουν το ρόστερ της ομάδας. Ο ίδιος χαρακτήρισε τον Φιλαθλητικό ως προθάλαμο για τις αθλήτριες που θέλουν να αγωνιστούν σε υψηλότερη κατηγορία και μίλησε για την προσπάθεια όλου διοικητικού συμβουλίου, των προπονητών, των φυσικοθεραπευτών και γυμναστών. Είπε ότι η ομάδα έχει τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της Πρέβεζας, ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς και θύμισε ότι ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα εισιτήρια διαρκείας για τους εντός έδρας αγώνες.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τα παράπονά του σχετικά με την στήριξη που είχε η ομάδα από τον Δήμο Πρέβεζας λέγοντας πως παρά τις προφορικές δεσμεύσεις για να επιχορηγηθεί ο σύλλογος αυτό δεν κατέστη δυνατό αλλά αντίθετα ξεκίνησε ένας “μαραθώνιος” αιτημάτων, επιστολών, εγγράφων και διευκρινίσεων επί των διευκρινήσεων για το ΦΕΚ που περισσότερο μπέρδεψαν και λιγότερο διευκόλυναν.

“Ο Δήμος αν δεν μπορεί να μας επιχορηγήσει να μας το πει” είπε ο κ. Παπαδόπουλος και σημείωσε ότι υπάρχουν δήμοι που στηρίζουν τις ομάδες τους με τρεις και τέσσερεις φορές μεγαλύτερα ποσά από τα χρήματα που ζήτησε ο Φιλαθλητικός. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα όσα έγιναν από το Δεκέμβριο του 2023 μέχρι και σήμερα για να γίνει εκταμίευση της επιχορήγησης, η οποία και απ΄ότι φαίνεται δεν θα γίνει.

Ο Φιλαθλητικός είναι η αντιπροσωπευτική ομάδα της πόλης και ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως δεν έχει την ανάλογη στήριξη από τη δημοτική αρχή και έκανε λόγο για “εμπαιγμό” θέτοντας παράλληλα το ερώτημα “Τι επιχορηγεί ο Δήμος;”.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα από τη δημοτική αρχή στους αθλητικούς χώρος με τα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων να έχουν δάπεδο από τη δεκαετία του ‘80, να μην έχουν θέρμανση ακόμη και στο ΔΑΚ της Πρέβεζας οι αθλητές έκαναν προπόνηση χωρίς θέρμανση στους 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο προπονητής του Φιλαθλητικού στάθηκε στα οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός στα παιδιά και σημείωσε πως οτιδήποτε προωθεί τον αθλητισμό δείχνει τον πολιτισμό μια κοινωνίας. Με τον αθλητισμό τα παιδιά μαθαίνουν να μοιράζονται, να αγωνίζονται, να χάνουν, να “πέφτουν”, να ξανασηκώνονται είπε τέλος ο κ. Παπαδόπουλος.