«Κακή παράδοση με Λιθουανία- Θέλουμε και θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση»

ΧΑΝΤΜΠΟΛ | 02-08-2024

«Κακή παράδοση με Λιθουανία- Θέλουμε και θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση» TAGS: #Εθνική Ελλάδας

Για την κλήρωση της 1ης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών του 2025 που φέρνει την Ελλάδα απέναντι (25-27 Οκτωβρίου) σε Λιθουανία και Μεγάλη Βρετανία, μίλησε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γυναικών Μενέλαος Δανήλος.

«Χρονιά παγκοσμίου φέτος για την Εθνική μας ομάδα και η κλήρωση μας έφερε αντιμέτωπους με τη Λιθουανία και τη Μεγάλη Βρετανία με αντικειμενικό σκοπό την πρώτη θέση του ομίλου που δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης που είναι τα πλέι οφ.
Σκιαγραφώντας τους αντιπάλους μας θα μπορούσαμε να πούμε θεωρητικά ότι έχουμε ένα εύκολο παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία που προσπαθεί να κάνει τα πρώτα της βήματα σε επίπεδο γυναικών και ένα απαιτητικό παιχνίδι με τη Λιθουανία.
Η Λιθουανία μας είναι γνώριμη ομάδα, την έχουμε αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές σε προκριματικά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2016 και το 2020 και γνωρίσαμε -στις λεπτομέρειες- ισάριθμες ήττες.
Πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τις προηγούμενες δύο συναντήσεις μας και θα κάνουμε τα πάντα για να σπάσουμε την αρνητική παράδοση και να πάρουμε τη νίκη- πρόκριση».