Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΟΧΕ

ΧΑΝΤΜΠΟΛ | 06-08-2024

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΟΧΕ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση έχει προγραμματίσει η ΟΧΕ την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.),κατά τη συνεδρίασή του της 2ας Αυγούστου 2024, αποφάσισε όπως, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού της Ομοσπονδίας και του ν.2725/1999, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.), στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν οι αντιπρόσωποι των σωματείων-μελών της ΟΧΕ, την 1η Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα Κυριακή και ώρα 09:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της Βέροιας, προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης (Η.Δ.).
Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 10:00,στον ίδιο πιο πάνω τόπο και χώρο και με τα ίδια θέματα Η.Δ.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.Εκλογή προέδρου και γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης
2.Κανονισμοί
3.Εκλογή δυο (2) τακτικών και δυο (2) αναπληρωματικών μελών της τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία, υπό την προεδρία του διοριζομένου δικηγόρου ως δικαστικού αντιπροσώπου, θα διενεργήσει τις διαδικασίες για την εκλογή τακτικού εκπροσώπου της Ο.Χ.Ε. και αναπληρωτή αυτού στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.).
4.Εκλογή ενός τακτικού εκπροσώπου και ενός αναπληρωτή αυτού για την εκπροσώπηση της Ο.Χ.Ε. στην Ε.Ο.Ε., σύμφωνα με το Καταστατικό της Ε.Ο.Ε. (άρθρο 7 παρ. 2β) και το Καταστατικό της Ο.Χ.Ε.

Στη Γ.Σ. έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν όλα τα σωματεία μέλη της Ο.Χ.Ε. με ή χωρίς δικαίωμα ψήφου. Δικαίωμα ψήφου στη Γ.Σ. έχουν μόνο τα σωματεία μέλη της Ο.Χ.Ε., τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις του ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και του Καταστατικού αυτής.

Ως αντιπρόσωποι (τακτικός-αναπληρωτής) ορίζονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις του ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Δηλαδή, ορίζονται αντιπρόσωποι μόνο τακτικά μέλη του Δ.Σ. του σωματείου που έχουν αποκτήσει, κατά το χρόνο του ορισμού τους, το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στο σωματείο. Η απόφαση των σωματείων για τον ορισμό των αντιπροσώπων τους γνωστοποιείται στην Ο.Χ.Ε.. με έγγραφό τους δώδεκα (12) ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της Γ.Σ., δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 και ώρα 15.00 με κατάθεση του εγγράφου στα γραφεία της Ο.Χ..Ε ή μέχρι ώρα 24.00 με ηλεκτρονική αποστολή του εγγράφου, συνοδευόμενη από απόσπασμα αντίγραφο πρακτικού Δ.Σ. για την απόφασή τους περί του ορισμού.  Κάθε σωματείο-μέλος της Ο.Χ.Ε. εκπροσωπείται με έναν αντιπρόσωπο, ο οποίος διαθέτει μία ψήφο και εκπροσωπεί ένα μόνο σωματείο.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της ΟΧΕ, η υποβολή από τα σωματεία – μέλη με δικαίωμα ψήφου των προτάσεων υποψηφιοτήτων για την εκλογή τακτικού εκπροσώπου της ΟΧΕ στην Ε.Ο.Ε. και του αναπληρωτή αυτού, πρέπει να γίνει εγγράφως στην Ομοσπονδία δέκα (10) ημέρες τουλάχιστον πριν από τη Γ.Σ., δηλαδή μέχρι την 21η Αυγούστου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15.00 με κατάθεση του εγγράφου στα γραφεία της Ο.Χ.Ε. ή μέχρι ώρα 24.00 με ηλεκτρονική αποστολή του εγγράφου. Κάθε σωματείο με δικαίωμα ψήφου μπορεί να προτείνει έναν υποψήφιο για την εκλογή του ως τακτικού εκπροσώπου της Ομοσπονδίας στην Ε.Ο.Ε. και έναν υποψήφιο για την εκλογή του ως αναπληρωτή αυτού.

Ο προτεινόμενος για την εκλογή του στην Ε.Ο.Ε. τακτικός εκπρόσωπος και ο αναπληρωτής του πρέπει να υποβάλουν δήλωση προς το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας περί αποδοχής της υποψηφιότητάς τους.

Επισημαίνονται τα εξής: Οι προτεινόμενοι υποψήφιοι για την Ε.Ο.Ε. θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 9 του καταστατικού της Ε.Ο.Ε. Οι υποψήφιοι για την Ε.Ο.Ε., πρέπει να βεβαιώσουν με δήλωση του ν.1599/1986 ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 9 του καταστατικού της Ε.Ο.Ε.