IHF Beach Handball Showcase «Παρίσι 2024» με ελληνική εκπροσώπηση

ΧΑΝΤΜΠΟΛ | 09-08-2024

IHF Beach Handball Showcase «Παρίσι 2024» με ελληνική εκπροσώπηση TAGS: #Ολυμπιακοί Αγώνες

Ένα σπουδαίο event για το Beach Handball έλαβε χώρα στο Παρίσι στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς διοργανώθηκε στην έδρα της Γαλλικής Ομοσπονδίας το «Maison Du Handball» το «IHF Beach Handball Showcase»» που ουσιαστικά αποτέλεσε ένα event επίδειξης για το άθλημα σε συνεργασία Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ, Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024», Γαλλικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ και Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ανάμεσα στους 32 κορυφαίους αθλητές, στις 32 κορυφαίες αθλήτριες και τους-τις 6 κορυφαίους-ες προπονητές-τριες all star που επέλεξε η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ ήταν η Ομοσπονδιακή προπονήτρια της Εθνικής Γυναικών Beach Handball Μαρία Καραντώνη και η τερματοφύλακας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Μάγδα Κεπεσίδου –παγκόσμιες πρωταθλήτριες του 2018- που εκπροσώπησαν την ΟΧΕ και το ελληνικό beach handball στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού.

Στη διοργάνωση πήραν μέρος τρεις ανδρικές (Pegasus, Draco, Aquila), τρεις γυναίκειες (Vela, Ydra, Lyra) all star ομάδες, καθώς και οι Γαλλικές Εθνικές ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα (team Vela) των δύο Ελληνίδων έκανε το απόλυτο «6 στα 6» κερδίζοντας την 1η θέση στη διοργάνωση.
Όσοι και όσες επιλέχθηκαν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε το άθλημα να πετύχει το μεγάλο του στόχο και να κερδίσει μία θέση στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα των επόμενων διοργανώσεων.

Kαραντώνη: «Υψηλό επίπεδο αγώνων- ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες»
“Το IHF Beach Handball Showcase στο Παρίσι 2024 ήταν μια συναρπαστική εκδήλωση που ανέδειξε την δυναμική του αθλήματος, την αθλητική δεξιότητα και τη διεθνή ατμόσφαιρα, με φόντο τις εγκαταστάσεις της Γαλλικής ομοσπονδίας Handball.
Χώρος και Ατμόσφαιρα: Η επιλογή του χώρου ήταν απλά εκπληκτική (το σπίτι του Handball ή αλλιώς Maison du Handball). Η γαλλική ομοσπονδία έχει δημιουργήσει έναν πολυχώρο με 2 εσωτερικά προπονητήρια handball, ένα εξωτερικό, ένα σκεπαστό προπονητήριο Beach Handball, πισίνα, εστιατόριο, γραφεία της γαλλικής ομοσπονδίας, αμφιθέατρο, αίθουσες συνεδριάσεων, καταλύματα, ιατρείο , φυσιοθεραπευτήριο κα.
Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά όλα τα τρόπαια που έχουν κατακτήσει οι εθνικές ομάδες με οπτικοακουστικό υλικό. Υπήρχε ένα κεντρικό γήπεδο όπου τελούνταν όλα τα παιχνίδια, προσφέροντας ένα πολύ όμορφο θέαμα. Οι φίλαθλοι απήλαυσαν μια ζωντανή ατμόσφαιρα, με εορταστικό κλίμα που ενισχύθηκε από ζωντανή μουσική, περίπτερα με φαγητό και ζώνες διαδραστικής εμπειρίας για τους οπαδούς και κυρίως για παιδιά, καθώς και μια γιγαντοοθόνη με καθίσματα για να παρακολουθούν τους αγώνες τόσο του Showcase αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες σάλας.

Ποιότητα Αγώνων: Η επίδειξη παρουσίασε ένα υψηλό επίπεδο αγώνων από elite αθλητές και αθλήτριες. Οι αγώνες ήταν ταχύτατοι και συναρπαστικοί, με εντυπωσιακές φάσεις που ανέδειξαν τις ικανότητες των αθλητών και αθλητριών που αγωνίζονταν, την δημιουργικότητα και την φινέτσα που καθιστούν το Βeach Ηandball ένα τόσο συναρπαστικό άθλημα.

Οργανωτικά θέματα: Η οργάνωση της εκδήλωσης ήταν άριστη. H IHF σε συνεργασία με την Γαλλική ομοσπονδία έδειξε δέσμευση για την τελειότητα. Το πρόγραμμα των αγώνων ήταν καλά συντονισμένο, επιτρέποντας στους θεατές να απολαύσουν πλήρως τη δράση χωρίς διακοπές. Οι σχολιασμοί και η ζωντανή κάλυψη από την Γαλλική τηλεόραση ήταν επίσης υψηλής ποιότητας. Κατά την διάρκεια των αγώνων, επισκέφτηκαν και παρακολούθησαν τους αγώνες, ο Πρόεδρος της IHF, οι Πρόεδροι της
Γερμανικής, Γαλλικής, Κροατικής Ομοσπονδίας, πολιτικά πρόσωπα όπως η Valerie Pecresse (Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, πρώην υπουργός και κυβερνητική εκπρόσωπος), αξιωματούχοι της Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ιταλικής, Σουηδικής, Ουγγρικής, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης και του Κατάρ, αλλά και εκπρόσωποι ομοσπονδιών άλλων αθλημάτων όπως Taekwondo, Μοντέρνο Πένταθλο, Χόκεϊ, Τοξοβολίας κα, και όλοι έμειναν απόλυτα εντυπωσιασμένοι.
Fun zone: Δραστηριότητες όπως συναντήσεις με τους παίκτες και διαγωνισμοί δεξιοτήτων επέτρεψαν στους φιλάθλους να συνδεθούν με το άθλημα σε προσωπικό επίπεδο.

Γενικές Εντυπώσεις: Το IHF Beach Handball Showcase στο Παρίσι 2024 ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση. Ανέδειξε όχι μόνο την καλύτερη εικόνα του αθλήματος, αλλά και γιόρτασε τη χαρά της ζωντανής αθλητικής ψυχαγωγίας σε ένα εκπληκτικό περιβάλλον. Για φιλάθλους, παίκτες και διοργανωτές, ήταν μια αξέχαστη περίσταση που έθεσε νέα πρότυπα για μελλοντικές διεθνείς εκδηλώσεις, κυρίως όμως έφερε το άθλημα ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στην ένταξη του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ομάδα: Είμαι πολύ περήφανη που επιλέχθηκα ανάμεσα στους έξι All Star προπονητές για το Showcase αλλά και για το αποτέλεσμα που είχαμε. Η ομάδα μας “Vela” εκτός της μεγάλης επιτυχίας (6 νίκες σε 6 αγώνες) κατόρθωσε μέσα σε ελάχιστες ημέρες που είχαμε να προετοιμαστούμε να έχει την εικόνα μιας πολύ δουλεμένης και έτοιμης ομάδας λες και συνεργαζόμασταν για μήνες, κάτι που σχολίασαν όλοι όσοι μας παρακολούθησαν. Οι αθλήτριες αγωνίζονται σε τελείως διαφορετικά πρωταθλήματα. Η ομάδα αποτελούταν από 8 διαφορετικές εθνικότητες (Ελλάδα, Αργεντινή, Δανία, Ολλανδία, Ισπανία,
Νορβηγία, Ουγγαρία, Βραζιλία), με διαφορετική νοοτροπία και στυλ παιχνιδιού και καταφέραμε επιτυχώς να τα συνδυάσουμε άψογα προβάλλοντας τα δυνατά χαρακτηριστικά της κάθε αθλήτριας. Επίσης δεχτήκαμε από όλους τα εύσημα για τις εντυπωσιακές φάσεις που προσφέραμε στο κοινό και την ανάδειξη του αθλήματος μας με τον καλύτερο τρόπο.
Παράλληλα είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τους υπόλοιπους 5 συναδέλφους προπονητές αλλά και τους νέους προπονητές της Γαλλίας, να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις, αλλά και να συνεργαστώ με την ανδρική ομάδα “Pegasus” στο πλευρό του Mladen Paradžik (όπως αντίστοιχα και αυτός στο δικό μου στην “Vela”) με εξαιρετικούς αθλητές όπου και καταφέραμε να κερδίσουμε τους περισσότερους αγώνες κάνοντας 4/6 νίκες και να έχουμε μια επιτυχημένη πορεία. 12 αγώνες σε 3 ημέρες, συνεργασία με αθλητές/αθλήτριες 12 διαφορετικών εθνικοτήτων και ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες!”

Κεπεσίδου: “To διασκεδάσαμε- Άκρως πετυχημένο event”
Η διεθνής τερματοφύλακας της Εθνικής Γυναικών και πρωταθλήτρια κόσμου του 2018 δήλωσε για το «Showcase»: “Ήταν μια απίστευτη εμπειρία όπου την ευχαριστήθηκα στον μέγιστο βαθμό. Αρχικά αγωνίστηκα, το επίπεδο ήταν υψηλό, όλα τα παιχνίδια ήταν άκρως ανταγωνιστικά και με πολύ ωραίο θέαμα ακριβώς όπως αρμόζει στο πολύ όμορφο άθλημα μας.
Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή, όλοι ήμασταν χαρούμενοι και το διασκεδάσαμε πολύ. Όσον αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις, γνώρισα καλυτέρα τις… αντίπαλες αθλήτριες έμαθα για τις δίκες τους χώρες, πως αντιμετωπίζουν και το Μπιτς χάντμπολ και το χάντμπολ και πραγματικά ήταν πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα έμαθα.
Η απήχηση σε μια χωρά όπως η Γάλλια ήταν μεγάλη, το γήπεδο ήταν γεμάτο με παιδιά, δικούς μας ανθρώπους, οικογένειες που έβλεπαν τους αγώνες και φαινόταν ότι το διασκέδαζαν όσο εμείς. Μας παρακολούθησαν επίσης πρόεδροι ομοσπονδιών χωρών,
άτομα από ολυμπιακές επιτροπές, αθλητές και αθλήτριες του Μπιτς χάντμπολ αλλά και
διεθνείς του χάντμπολ σάλας.
Η ομάδα μας είχε 6/6 νίκες με όμορφες συνεργασίες και στην άμυνα και στην επίθεση και στα σουτ άουτ. Μου έκανε θετική εντύπωση το πως μπορέσαμε να λειτουργήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα σαν ομάδα ενώ ουσιαστικά κάθε αθλήτρια στην δίκια της χώρα έχει το δικό της στυλ παιχνιδιού και δεν είναι απαραίτητα το ίδιο!
Πιστεύω ότι το event ήταν άκρως επιτυχημένο και θα χαρώ πολύ, όταν στο μέλλον γίνει Ολυμπιακό άθλημα, να ξέρω ότι έχω βάλει και εγώ ένα μικρό λιθαράκι για να γίνει αυτό. Θα το ξαναπώ αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω τις συμπαίκτριες μου και τις προπονήτριες μου στην εθνική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια γιατί μέσω των συνεχομένων επιτυχιών που κάναμε όλοι μαζί τα τελευταία χρόνια, μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να βρεθώ στο Παρίσι και να ζήσω όλο αυτό”.

Photo credit: FFHandball – Ahtlaqdmm and Santiago Russo @ Play Handball