Στη Δυτική Ελλάδα και την Κέρκυρα η Ολυμπιακή Φλόγα με τον Σπύρο Γιαννιώτη να ανάβει το βωμό

ΕΛΛΑΔΑ / ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ | 24-04-2024

Στη Δυτική Ελλάδα και την Κέρκυρα η Ολυμπιακή Φλόγα με τον Σπύρο Γιαννιώτη να ανάβει το βωμό TAGS: #Ολυμπιακοί Αγώνες

Από την πανέμορφη Κέρκυρα και τα Επτάνησα, στέλνει τα μηνύματα της η Ολυμπιακή Φλόγα, στην ολοκλήρωση της 9ης μέρας της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Στην Κέρκυρα χιλιάδες κάτοικοι, Ελληνες και ξένοι υποδέχθηκαν το σύμβολο του Ολυμπισμού σε μία πολύ όμορφη τελετή στην οποία και οι τέσσερις φιλαρμονικές του νησιού έπαιξαν τους Εθνικούς και τον Ολυμπιακό Υμνο.

Το βωμό άναψε ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης ενώ και η Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Μαρία Γεωργάτου ήταν μεταξύ των Λαμπαδηδρομέων.

Η Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από τα Γιάννενα και πέρασε από το Πανεπιστήμιο της πόλης, σε μία όμορφη τελετή, παρουσία πολλών φοιτητών και μαθητών.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην Ηγουμενίτσα, με την παρουσία των κατοίκων να είναι εντυπωσιακή. Το βωμό στην παραλία του νησιού άναψε η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας στο Λονδίνο το 2012, Αλεξάνδρα Τσιάβου.

Την Πέμπτη 25 Απριλίου, προτελευταία ημέρα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, η Φλόγα θα περάσει από το Μεσολόγγι, τη Γέφυρα του Ρίο, την Πάτρα και θα διανυκτερεύσει στην Κόρινθο.

*Φωτογραφία: ΕΟΕ