Χιλιάδες Έλληνες υποδέχθηκαν την Ολυμπιακή Φλόγα στην προτελευταία μέρα της Λαμπαδηδρομίας

ΕΛΛΑΔΑ / ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ | 26-04-2024

Χιλιάδες Έλληνες υποδέχθηκαν την Ολυμπιακή Φλόγα στην προτελευταία μέρα της Λαμπαδηδρομίας

Στην Κόρινθο έφτασε το βράδυ της Πέμπτης η Ολυμπιακή Φλόγα για το Παρίσι 2024, στην 10η και προτελευταία μέρα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Το βωμό στην παραλία της Κορίνθου δίπλα στο άγαλμα του Πήγασου άναψε ο Olympian της κολύμβησης και μέλος της ΕΟΕ Νίκος Ξυλούρης αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα χιλιάδων συμπολιτών του που είχαν βγει στους δρόμους της Κορίνθου.

Παρόμοια εντυπωσιακή υποδοχή γνώρισε η Ολυμπιακή Φλόγα και στην Πάτρα, όπου το βωμό στο νέο Δημαρχείο στο Αρσάκειο, άναψε ο Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης Χριστόδουλος Κολόμβος. Η Λαμπαδηδρομία συνεχίστηκε με την πρωταθλήτρια της κολύμβησης Νόρα Δράκου να παίρνει τη Φλόγα και να τη μεταλαμπαδεύει στους επόμενους Λαμπαδηδρόμους, μέχρι να φτάσει συμβολικά στο σπίτι του Κωστή Παλαμά. Η Πολυφωνική Χορωδία ερμήνευσε τους Εθνικούς και τον Ολυμπιακό Ύμνο ενώ στη λαμπρή εκδήλωση συμμετείχαν και παιδιά ελληνογαλλικών σχολείων για να τιμήσουν τον Εθνικό μας ποιητή που έχει γράψει τον Ολυμπιακό ύμνο.

Τελευταίος σταθμός στην Πάτρα ήταν το Πανεπιστήμιο, όπου και εκεί συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος κόσμου για να δει το κορυφαίο Ολυμπιακό σύμβολο.

Η Λαμπαδηδρομία στη 10η μέρα ξεκίνησε από την Κέρκυρα και συνεχίστηκε στο Μεσολόγγι και στον Κήπο των Ηρώων , όπου Λαμπαδηδρόμος ήταν μεταξύ άλλων ο Νίκος Αλιάγας.

Tελετή έγινε και στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» με τον θρύλο του μπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη να ανάβει το βωμό.

Την Παρασκευή 26 Απριλίου, σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στις 18.30 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στην αποστολή της Γαλλίας.