Η Τράπεζα Ηπείρου διοργανώνει εκδήλωση για τη στήριξη των επενδυτικών σχεδίων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ηπείρου

ΕΛΛΑΔΑ / ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ | 27-06-2024

Η Τράπεζα Ηπείρου διοργανώνει εκδήλωση για τη στήριξη των επενδυτικών σχεδίων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ηπείρου

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, έχοντας στρατηγική προτεραιότητα τη στήριξη των επενδυτικών σχεδίων της τοπικής επιχειρηματικότητας, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ενίσχυση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου στις 18:30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» στα Ιωάννινα και θα είναι ανοιχτή στο κοινό που επιθυμεί να την παρακολουθήσει, ενώ θα μεταδίδεται και μέσω live streaming.

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση της πλατφόρμας Epirusgrowth, μίας πλατφόρμας που δημιουργήθηκε από την Τράπεζα Ηπείρου με στόχο την ανάδειξη των θεμάτων που άπτονται της ανάπτυξης των επιχειρήσεων της Ηπείρου.

Η ανακοίνωση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα Πέμπτη, 27 Ιουλίου εκπρόσωποι της Τράπεζας Ηπείρου στο κτίριο διοίκησης της Τράπεζα στα Ιωάννινα.

Η Συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Βασίλη Κολιού, ο οποίος ανέφερε: «Η χρηματοδότηση των ΜμΕ αποτελεί ένα σημαντικό θέμα που χρήζει αναγνώρισης και αντιμετώπισης τόσο στην περιφέρειά μας όσο και πανελλαδικά. Καθημερινά ακούμε από τους πελάτες μας, από τους συνεργάτες μας, τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους λειτουργία και τη χρηματοδότηση με νέα κεφάλαια για τις επιχειρήσεις τους. Στην Τράπεζα Ηπείρου, την Τράπεζα του τόπου μας, αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες τους και είμαστε εδώ για να τις στηρίζουμε τόσο σε επίπεδο χρηματοδότησης αλλά και συμβουλευτικό. Στεκόμαστε δίπλα στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα για να προσφέρουμε στους επιχειρηματίες της Ηπείρου όλα όσα χρειάζονται για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους και να καινοτομήσουν.»

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ο οποίος ανέφερε: «Υπάρχει έλλειμμα τραπεζικής χρηματοδότησης προς τις ΜμΕ ιδιαίτερα στην περιφέρεια. Εκτιμώ ότι σημείο κλειδί για την αύξηση των χρηματοδοτικών ροών προς την πραγματική οικονομία είναι η διοχέτευση από τις Τράπεζες περισσότερων χαμηλότοκων δανείων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.»

Η Συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του κ. Βασίλη Τσουκανέλη, Εντεταλμένου Εκτελεστικόυ Σύμβουλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Η Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει τις ΜμΕ έμπρακτα. Συμμετέχει σε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΑΤ επιτυγχάνοντας απορρόφηση κονδυλίων μεγαλύτερη αναλογικά με το μέγεθός της, τα οποία διοχετεύει στις επιχειρήσεις του τόπου.»

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και των Επιμελητηρίων των Νομών της Ηπείρου θα συμμετέχουν σε δύο πάνελ συζήτησης με κύριο άξονα τις προκλήσεις και τις προοπτικές της τοπικής επιχειρηματικότητας στη σύγχρονη εποχή, καθώς και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι τοπικοί φορείς σε αυτή.

Ιδιαίτερης βαρύτητας είναι η παρουσίαση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της ΕΑΤ που θα γίνει από την κα Ισμήνη Παπακυρίλλου και στελέχη της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΑΤ έρχονται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στο πρώτο πάνελ συζήτησης με τίτλο «Επιχειρηματικότητα στην Ήπειρο: Προκλήσεις και προοπτικές» και συντονιστή τον δημοσιογράφο τον Αποστόλη Τζελέτα, θα συμμετέχουν οι Αργύρης Βαγγέλης, Πρόεδρος ΔΣ της ΑΕΣ Συνεταιριστική Οινοποιία Ηπείρου Α.Ε. – ZOINOS WINERY, Δημητρίου Ανδρέας, Πρόεδρος ΔΣ Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ, Τάτσης Χρήστος, Πρόεδρος ΟΕΒΕ Ν. Ιωαννίνων, Μέλος ΔΣ ΓΣΕΒΕΕ, Μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Ιωάννου Χρήστος, Ξενοδόχος, Μέλος Δ.Σ. Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), Κούτλας Τάσος, Deputy VP of digital solutions Europe at FFW, Ιδρυτής της κοινότητας C-Ioannina και Λιούρης Θεοχάρης, Πρόεδρος του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων - ΕΝΩΣΗ αγροτών.

Το δεύτερο πάνελ συζήτησης με τίτλο «Ο ρόλος των Επιμελητηρίων στη νέα εποχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και συντονιστή τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Πήχα, θα ξεκινήσει με μία εισαγωγή από τον κ. Βασίλη Τσουκανέλη, Εντεταλμένο Εκτελεστικό Σύμβουλο της Τράπεζας Ηπείρου. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι Ευθύμιος (Μάκης) Χρυσοστόμου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Γιάννης Γκολομάζος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας, Γιάννης Μπούρης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πρέβεζας και Ανδρέας Σταύρου Γενικός Γραμματέας Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ενημερωθείτε σχετικά με το πρόγραμμα της ημερίδας και τους ομιλητές και το live streaming link: https://bitly.cx/0c9