Μέτρα κατά των ελληνοποιήσεων

ΕΛΛΑΔΑ / ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ | 18-09-2024

Μέτρα κατά των ελληνοποιήσεων

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καρχιμάνης, αναφέρθηκε στις ελληνοποιήσεις των αγροτικών προϊόντων, τονίζοντας ότι τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν και σε αυτό τον τομέα, είναι διαχρονικά και προέρχονται από τα κυκλώματα που έχουν αναπτυχθεί εντός Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των εποπτευόμενων αυτού φορέων.

«Φτάσαμε σε ένα σημείο ώστε και οι υγιείς επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τις εισαγωγές γάλακτος σκόνης να το γυρίσουν και αυτές στο “τσάμικο” και να γράφουν στις συσκευασίες προϊόν Ε.Ε. με μικρά γράμματα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ο νόμος είναι καθαρός, ως προς τη σήμανση. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Να αγοράζει κάποιος δηλαδή, ένα προϊόν ελληνικό και από πίσω να γράφεται ότι παράγεται στην Ε.Ε.. Αυτά διαλύουν την κτηνοτροφία μας», υπογράμμισε.

Τα δύο αυτά ζητήματα ο Περιφερειάρχης τα έθεσε και σε συνάντηση που είχε την περασμένη Κυριακή σε εκδήλωση για την κτηνοτροφία στα «Κονάκια» του Γράμμου με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χρήστο Κέλλα, μαζί με την αναγκαιότητα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης και διαμονής των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στις ορεινές περιοχές.

Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τέθηκαν και ζητήματα ανάπτυξης της ορεινής περιοχής του Γράμμου και ιδίως η ανάδειξη της ιστορικής Γράμμουστας.