Έκλεισε ραντεβού με τον απατεώνα και τον παρέδωσε στην αστυνομία

ΕΛΛΑΔΑ / ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ | 26-10-2024

Έκλεισε ραντεβού με τον απατεώνα και τον παρέδωσε στην αστυνομία

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης.

Ειδικότερα, άγνωστος συνεργός του τηλεφώνησε σε 65χρονο στην Πρέβεζα, ο οποίος, παριστάνοντας τον ιατρό, του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, για έξοδα άμεσης χειρουργικής επέμβασης στην οποία έπρεπε να υποβληθεί η κόρη του, λόγω δήθεν ατυχήματος, που είχε υποστεί.

Αντιλαμβανόμενος άμεσα τη σε βάρος του προσπάθεια εξαπάτησης, ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές και λαμβάνοντας κατάλληλη καθοδήγηση, έκλεισε ραντεβού προκειμένου να παραδώσει τα χρήματα στον απεσταλμένο του υποτιθέμενου ιατρού.

Αστυνομικοί που επιτηρούσαν το σημείο του ραντεβού, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ημεδαπό, ο οποίος ανέμενε να παραλάβει τα χρήματα.

Στην κατοχή του και συγκεκριμένα επιμελώς κρυμμένα στο εσώρουχό του βρέθηκαν 15.000 ευρώ, καθώς και άλλα 1.450 ευρώ στην τσέπη του παντελονιού του, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να διερευνηθεί το νόμιμο της προέλευσής τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.