Γιάννενα wfc-Άρης Πατρων 2-1: Φινάλε με νίκη!

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ | 14-04-2024

Γιάννενα wfc-Άρης Πατρων 2-1: Φινάλε με νίκη! TAGS: #Γιάννενα WFC #γυναικείο ποδόσφαιρο

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής γυναικών, για τα Γιάννενα wfc που στα πλαίσια της 18ης και τελευταίας αγωνιστικής του Β΄ ομίλους επικράτησαν στο «Στάθης Τσανακτσής» του Άρη Πατρών με 2-1!

Σε ένα καλοκαιρινό σκηνικό, καθώς είχε αρκετή ηλιοφάνεια και αρκετή ζέστη, οι παίκτριες του Αντώνη Κοζανίτη έκαναν το καθήκον τους και με τη νίκη τους αυτή έφτασαν τους 16 βαθμούς τερματίζοντας στην 6η  θέση! Οι γηπεδούχες είχαν καλές στιγμές με τις φιλοξενούμενες ωστόσο να δείχνουν πολύ καλά στοιχεία παρ΄ ότι τερματίζουν στην τελευταία θέση και αποχαιρετούν την κατηγορία! Στο 4΄ οι γηπεδούχες απείλησαν όταν η Κολέμπα εκτέλεσε κόρνερ , η Καιτατζή με κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει την Πέττα, ενώ στο 10΄ ένα σουτ της Καιτατζή πέρασε άουτ. Στο 11΄ απείλησαν οι Πατρινές με την Ντεβά να εκτελεί φάουλ και η μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 14΄ ήρθε το γκολ για τις φιλοξενούμενες όταν η Ρούβαλη εκτέλεσε φάουλ , η μπάλα κόντραρε έφτασε στην Γεωργίου και αυτή με πλασέ έκανε το 0-1. Στο 20΄ ένα σουτ της Βαρσάνη πέρασε άουτ, ενώ στο 23΄ οι Γιαννιώτισσες ισοφάρισαν όταν  η Βαρσάνη με διπλή προσπάθεια από τα δεξιά έκανε το 1-1. Ακολούθησε ένα «στείρο» 20λεπτο όπου αρκετές παίκτριες κάτω από τον αφόρητο ήλιο ζαλίστηκαν με αποτέλεσμα να σταματάει συχνά ο διαιτητής το παιχνίδι και ο Αντώνης Κοζανίτης να προχωράει σε δύο αλλαγές! Στο 45΄ η Αυγέρη με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.
Στην επανάληψη ο Άρης προσπάθησε να μπει δυνατά και απείλησε αρχικά δύο φορές με δυο σουτ της Νικολοπούλου και της Μούτσι με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 52΄ ένα σουτ της Κολέμπα, μπλόκαρε η νεοεισελθείσα Τόγια, ενώ στο 55΄ η Ζάνου σούταρε από δεξιά με την Τόγια να ,πλοκάρει. Στο 59΄ Ζάνου και Βαρσάνη δεν κατάφεραν να νικήσουν την Τόγια , ενώ στο 62΄ η νεαρή γκολκίπερ εξουδετέρωσε ένα ακόμα σουτ της Κολέμπα. Στο 64΄ η Αντώνη έκανε το πλασέ με την Τόγια να εξουδετερώνει και αυτή την προσπάθεια και την μπάλα εν τέλει να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 68΄ το σουτ της Βαρσάνη πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 73΄ ήρθε το νικητήριο γκολ όταν  η Δημητρακοπούλου έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ με την μπάλα να καταλήγει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και να «σκάει» μέσα από την γραμμή του τέρματος σύμφωνα με τον βοηθό για το 2-1. Εκεί σηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών από τους φιλοξενούμενους που είχε σαν αποτέλεσμα η Κολοβού Κ. να διαμαρτυρηθεί έντονα, και να αποβληθεί με δύο κίτρινές κάρτες, με την 2η  να την παίρνει για εξύβριση στον διαιτητή! Στο 78΄ ένα σουτ της Βαρσάνη πέρασε άουτ, ενώ στο 79΄ η Νικοπούλου με φάουλ έστειλε και αυτή την μπάλα άουτ. Στο 85΄ ένα φάουλ της Ντεβά μπλόκαρε η Κουβεντάρη, ενώ στο 89΄ η Δημητρακοπουλου έκανε το σουτ με την Τόγια να μπλοκάρει! Τα Γιάννενα wfc τελείωσαν και αυτά με δέκα παίκτριες το παιχνίδι καθώς στο 86΄ ζαλίστηκε η Αυγέρη, βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου με τον Αντώνη Κοζανίτη να έχει κάνει τις πέντε αλλαγές. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο πρόεδρος κ. Κώστας Παύλου απένειμε αναμνηστική πλακέτα στην Μόνικα Καιτατζή, η οποία αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την Γιαννιώτικη φανέλα καθώς μεταγράφεται στην Λακατάμια fc στην Κύπρο ομάδα Α΄ Εθνικής!

Διαιτησία: Καραγιάννης (Πολύζος, Βαρελής) Ε.Π.Σ. Αρτας

Γιάννενα wfc: Κουβεντάρη, Αντώνη, Φαρμάκη, Αυγέρη, Ελευθερίου (30΄ Ντάσκαρη), Κολέμπα (65΄ Αγγέλη Π.), Βαρσάνη, Νικησανιώτη (30΄ Δημητρακοπούλου), Καιτατζή (50΄ Ζάνου), Τζάλλα (50΄ Τζούμα), Παπαγεωργίου

Άρης Πατρών: Πέττα (45΄ λ. τρ. Τόγια), Κακογιάννη, Κολοβού Μ., Νικοπούλου (86΄ Θεοδωρακοπούλου), Μούτσι, Νιφόρα (79΄ Σταυροπούλου), Νταβά, Κολοβού Κ., Γεωργίου, Πετράτου (86΄ Σουγλέρη), Ρούβαλη

Μιχάλης Τσάγκας

Φωτορεπορταζ