Σημαντικές συναντήσεις της Ένωσης Ποδοσφαίρου Γυναικών

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ | 08-03-2024

Σημαντικές συναντήσεις της Ένωσης Ποδοσφαίρου Γυναικών TAGS: #γυναικείο ποδόσφαιρο

Αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαίρου Γυναικών με επικεφαλής τον πρόεδρο Αντώνη Κιουρεξίδη, είχε συναντήσεις με σημαντικούς εκπροσώπους και με κύριο θέμα συζήτησης την αναγνώριση του ποδοσφαίρου γυναικών στις διαστάσεις που πρέπει μέσα στα θεσμικά όργανα τόσο του ποδοσφαίρου όσο και της Πολιτείας.

Η Διοίκηση συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας και Αθλητισμού κ. Δημήτρη Κοντό, όπως και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο.
Ο κ. Κοντός υποσχέθηκε την αθλητική αναγνώριση στην Ένωση μόλις αναγνωρισθεί κι επίσημα από της ΕΠΟ ενώ σημείωσε ότι θα εξετάσει και θα σταθεί αρωγός στο αίτημα επιχορήγησης των συλλόγων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ακόμη, ενημέρωσε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κατατεθούν οι ετήσιες επιχορηγήσεις της τρέχουσας χρονιάς στους λογαριασμούς των σωματείων.
Ο κ. Μπαλτάκος δέχθηκε την αντιπροσωπεία με ιδιαίτερα καλή διάθεση συνεργασίας. Ήταν θετικός στη νέα σελίδα λειτουργίας του ποδοσφαίρου γυναικών με την δημιουργία της Ένωσης και υπενθύμισε τις αναγκαίες γραφειοκρατικές κινήσεις ώστε να εγγραφεί η νέα Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών στα μέλη της Ομοσπονδίας κατά τις εργασίες της ερχόμενης Γεν. Συνέλευσης του Ιουνίου 2024. Υπογράμμισε ότι η ΕΠΟ θα βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί στην καλύτερη οργάνωση και διοίκηση του ποδοσφαίρου γυναικών.
Την Πέμπτη 7/3/2024 πολλά μέλη της διοίκησης της νέας Ένωσης, προεξάρχοντος του προέδρου, παρευρέθησαν στην παρουσίαση του στρατηγικού πλάνου ποδοσφαίρου γυναικών, με βασικό μήνυμα «το μέλλον είναι τώρα», που παρουσίασε η ΕΠΟ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Εκεί, παρουσία πολυπληθούς αντιπροσωπείας κορυφαίων μελών του διεθνούς ποδοσφαίρου γυναικών, έγινε αναφορά στην δημιουργία της Ένωσης Ποδοσφαίρου Γυναικών και ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ κ. Φιλιππούσης ευχήθηκε εκ μέρους όλων των φορέων «καλή πορεία» στη νέα προσπάθεια.
* Ο πρόεδρος της Ένωσης Αντώνης Κιουρεξίδης θα μεταβεί στο Βελιγράδι και θα παραστεί την Κυριακή 10/3/2024 στον αγώνα πρόκρισης Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Εθνικής κορασίδων Ελλάδος-Ιταλίας, για να ενισχύσει και εμψυχώσει τις νεαρές διεθνείς αθλήτριες.