Ο Ανδρέας θα είναι για πάντα εδω! Το όνομα του Ανδρέα Φιλιππούση στο γήπεδο Ελληνικού

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ | 02-06-2024

Ο Ανδρέας θα είναι για πάντα εδω! Το όνομα του Ανδρέα Φιλιππούση στο γήπεδο Ελληνικού TAGS: #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Το γήπεδο Ελληνικού έχει από σήμερα την ονομασία "Ανδρέας Φιλιππούσης". Ο Ανδρέας υπήρξε ένας ακούραστος εργάτης του ερασιτεχνικού, ένας αθλητικός συντάκτης που όργωνε όλα τα γήπεδα.

Όμως αναπάντεχα κόπηκε το νήμα της ζωής του το 2022, στα 36χρόνια του, σκορπώντας θλίψη σε όλους του χώρου.

Η πατρίδα του το Ελληνικό δεν τον ξέχασε, και σε μία συγκινητική τελετή, η Αναγέννηση Ελληνικού και ο Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων, έδωσαν στο γήπεδο το όνομα του, ενώ παράλληλα διεξήχθη και τουρνουά με τη συμμετοχή της γηπεδούχου, της ομάδας των παλαιμάχων του ΠΑΣ Γιάννινα, τον ΑΟ Σταυρακίου και τη Θύελλα Κατσικά.

Ο πρωτοσύγκελος της Μονής Τσούκα τέλεσε το μνημόσυνο και ευχαρίστησε την οικογένεια Φιλιππούση για τη συμβολή της στην αποκατάσταση παρεκκλησίου που είχε καεί το 1950 και όπως ανέφερε μαζί με τη γιορτή της Παναγίας στην οποία θα γιορτάζει το παρεκκλήσι, θα τιμάται και η μνήμη του Αγίου Ανδρέα.

Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Ν. Βαΐτσης, ο πρόεδρος της Αναγέννησης Ελληνικού και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗΠ, Βασίλης Ευθυμίου, αναφέρθηκαν για την αγάπη του Ανδρέα Φιλιππούση τόσο στην ομάδα τπυ Ελληνικού, όσο και γενικά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα ο εκλιπών είχε βοηθήσει τα μέγιστα για την επαναδραστηριοποίηση της ομάδας της Αναγέννησης.

Ευχαριστίες προς του παρευρισκόμενους απηύθυνε η οικογένειά του, και οι συμμετέχουσες ομάδες παρέδωσαν τιμητικές πλακέτες. Στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής, ενώ ο γλύπτης κ. Παπαγιάννης φιλοτέχνησε μία προσωπογραφία του που βρίσκεται έξω από τα αποδυτήρια.

Κώστας Γεωργιάδης

Φωτορεπορταζ