Δεν μπόρεσε να προκριθεί στον Τελικό ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ | 06-07-2024

Δεν μπόρεσε να προκριθεί στον Τελικό ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Σε πολύ καλό παιχνίδι για την ημιτελική φάση του 39ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων ο Δράκων του ΔΣ Αθηνών κέρδισε με σκορ 2-1 τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, που ήταν η μοναδική επαρχιακή ομάδα που έφτασε στους «4» της διοργάνωσης.

Και τα τρία γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο κάνοντας η αθηναϊκή ομάδα την ανατροπή. Στην επανάληψη σε κάποιο σημείο το ματς έγινε ρουλέτα έχοντας σημαντικές ευκαιρίες και οι δύο ομάδες. Ήταν πραγματικά καλό παιχνίδι, με ένταση κάποιες φορές και πολλές φάσεις διατηρώντας το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τέλος. Ο Δράκων από το 49’ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αναγνωστόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Αλέξανδρο Κατσικογιάννη, για φάουλ στον Ζδράβο. Στο 22’ αποβλήθηκε για διαμαρτυρία από τον πάγκο των Ιωαννίνων ο προπονητής Χρήστος Αγγέλης.
Στο 5’ καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του Δράκοντα σε χέρι του Παππά. Το πέναλτι εκτέλεσε στη γωνία ο Ελευθεράκης και απέκρουσε με θαυμάσια εκτίναξη ο τερματοφύλακας Πάντος. Στο 25’ τα Γιάννινα άνοιξαν το σκορ σε 1-0 με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Ζδράβου. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε ανατροπή του Κατσαρού από τον Αναγνωστόπουλου που δέχθηκε και την πρώτη κίτρινη κάρτα. Στο 36’ ο Δράκων ισοφάρισε σε 1-1 με σουτ του Γιακουμή. Προηγουμένως σε εκτέλεση κόρνερ ο Γκόγκας είχε κεφαλιά στο δοκάρι και στην επαναφορά ο σκόρερ την έστειλε στα δίχτυα. Το γκολ της νίκης για την αθηναϊκή ομάδα σημειώθηκε στο 40’ με δυνατό σουτ του Ελευθεράκη.
Διαιτητής ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης με βοηθούς τους Θανασιά και Γεωργίου. Τέταρτος διαιτητής ο Χριστοφορίδης.
ΔΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Πάντος, Σήτος, Τάσης, Παππάς (62’ Πάικας), Βράκας, Δριγκόπουλος (69’ Οικονόμου), Γερασίμου, Κατσαρός, Μάντζιος, Ζδράβος, Πετράκης.
ΔΡΑΚΩΝ ΔΣ ΑΘΗΝΩΝ: Ταταλιάς, Αναστασόπουλος, Γιακουμής, Αναγνωστόπουλος, Γιακασικόγλου, Μπαριέλας (67’ Καραμανέας), Πρίτσας, Ελευθεράκης, Τσέγας, Γκόκας, Τσαλιάγκος (90’ Μούσας). 

Οι ομάδες Δράκων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Αριστοτέλης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αναδείχθηκαν νικήτριες στους ημιτελικούς αγώνες που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό που θα γίνει την Κυριακή 7 Ιουλίου και ώρα 19.00 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων. Ο Δράκων κέρδισε με σκορ 2-1 τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων στο γήπεδο Ασβεστοχωρίου και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό. Την ίδια ώρα στο γήπεδο Ανατολής, στον αγώνα ΑΡ.Μ.Α ΔΣ Θεσσαλονίκης – Αριστοτέλης ΔΣ Θεσσαλονίκης, χρειάστηκε ημίωρη παράταση για να αναδειχθεί ο νικητής. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε με σκορ 2-2 και στην παράταση κέρδισε με σκορ 4-2 ο Αριστοτέλης. Έτσι Δράκων Αθηνών και Αριστοτέλης Θεσσαλονίκης θα αναμετρηθούν στον τελικό της Κυριακής για την κατάκτηση του τίτλου στο 39ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων που γίνεται στα Γιάννινα. Ο τελικός θα γίνει με κάθε επισημότητα και θα καλυφθεί από το διαδικτυακό κανάλι Legatv. Στο περιθώριο του πρωταθλήματος που μπαίνει στην τελική ευθεία, το Σάββατο 6 Ιουλίου και ώρα 19.00 στο γήπεδο Ασβεστοχωρίου θα γίνει φιλικό παιχνίδι μεταξύ ομάδων παλαιμάχων δικηγόρων και ΠΑΣ Γιάννινα. Τα αποτελέσματα της ημιτελικής φάσης: ΔΣ Ιωαννίνων – Δράκων ΔΣ Αθηνών 1-2 ΑΡ.Μ.Α ΔΣ Θεσσαλονίκης – Αριστοτέλης ΔΣ Θεσσαλονίκης 2-2 στην κανονική διάρκεια, 2-4 στην παράταση.

Φωτορεπορταζ