Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών: Γιάννενα wfc-Αστέρας Τρίπολης 0-5: Υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα του Αστέρα!

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ | 03-04-2024

Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών: Γιάννενα wfc-Αστέρας Τρίπολης 0-5: Υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα του Αστέρα! TAGS: #Γιάννενα WFC #γυναικείο ποδόσφαιρο #Κύπελλο Ελλάδας

Την ήττα και παράλληλα τον αποκλεισμό από την συνέχεια του θεσμού γνώρισαν τα Γιάννενα wfc, αφού ηττήθηκαν από τον Αστέρα Τρίπολης με 0-5 στα πλαίσια της 2ης  αγωνιστικής του 8ου ομίλου!

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη, καθως τις χωρίζει μια κατηγορία ενώ ο Αστέρας Τρίπολης λειτουργεί σε επαγγελματικά πλαίσια.
Οι φιλοξενούμενες ήταν οι απόλυτες κυρίαρχες από την αρχή του παιχνιδιού και μόλις στο 3΄ άνοιξαν το σκορ όταν η Μοσκοφίδου μπήκε στην περιοχή από αριστερά, πέρασε τις όποιες αντιπάλους της και με πλασέ έκανε το 0-1. Στο 5΄ η Γούλα έκανε το σουτ με την Χατζηλαζάρου να διώχνει, η Μπάσκα πήρε την μπάλα, έκανε το σουτ με την Χατζηλαζάρου να μπλοκάρει, ενώ στο 6΄ σουτ  της Μπάσκα πέρασε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ της Πάστρα στο 8΄, ενώ στο 14΄ έγινε αλλαγή τερματοφύλακα για τα Γιάννενα, αφού η Χατζηλαζάρου έδειξε να πονάει. Στο 16΄ ένα σουτ της Μπάσκα μπλόκαρε η νεοεισελθείσα Κουβεντάρη, ενώ στο 18΄ ήρθε το δεύτερο γκολ για τον Αστέρα, όταν  η Μπάσκα έκανε τη σέντρα, η Κουβεντάρη έδιωξε, πήγε να κάνει νέο διώξιμο η Ντάσκαρη, η Μοσκοφίδου εκμεταλλεύτηκε και με πλασέ έκανε το 0-2. Με την σέντρα οι παίκτριες του Αστέρα έκλεψαν την μπάλα, εκείνη έφτασε στην Μπάσκα πλάγια της περιοχής και με πλασέ από αριστερά έκανε το 0-3. Από εκεί και μετά ο Αστέρας μείωσε τον ρυθμό του , ωστόσο είχε καλή κυκλοφορία και εναλλαγή πασών. Στο 27΄ ένα μακρινό σουτ της Γούλα μπλόκαρε η Κουβεντάρη, ενώ στο 36΄ η Δρακωνάκη έκανε ψηλοκρεμαστό πλασέ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, στην επιστροφή της μπάλας η Μοσκοφίδου έκανε την κεφαλιά με την Κουβεντάρη να διώχνει. Στο 41΄ ήρθε ένα ακόμα γκολ για τον Αστέρα όταν  η Πάστρα έκανε την σέντρα, έδιωξε πρόσκαιρα η Νικησανιώτη, η Μοσκοφίδου πήρε την μπάλα και με κεφαλιά έκανε το 0-4.
Στην επανάληψη οι δύο προπονητές έκαναν συνολικά οχτώ αλλαγές, με τον Αντώνη Κοζανίτη να περνάει στον αγωνιστικό τέσσερις νεαρές παίκτριες. Στο 53΄ η Μαλλιαρή έκανε το σουτ,ε την Κουβεντάρη να διώχνει, ενώ στο 56΄ πρώτη καλή στιγμη για τα Γιάννενα με την Βαρσάνη να σουτάρει και την Μαργαρίτη να μπλοκάρει! Στο 60΄ η Μαλλιαρή έκανε την παράλληλη μπαλιά με την Γρηγοριάδου να σουτάρει και την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ στο 63΄ η Γρηγοριάδου έβγαλε τετ α τετ την Πάστρα, εκείνη έκανε το πλασέ η Κουβεντάρη έδιωξε, νέο πλασέ από την ίδια παίκτρια ξανά η Κουβεντάρη μπλόκαρε! Στο 64΄ τα Γιάννενα απείλησαν με ένα φάουλ της Κολέμπα, που μπλόκαρε η Μαργαρίτη, ενώ στο 65΄ η Πάστρα έκανε την παράλληλη και Μαλλιαρή με προβολή έκανε το 0-5! Στα θετικά του αγώνα οι πολλές μικρές παίκτριες που χρησιμοποίησε ο Αντώνης Κοζανίτης και οι πολύ καλές επεμβάσεις της Αναστασίας Κουβεντάρη. Τέλος πριν την έναρξη του αγώνα ο πρόεδρος της Γιάννενα wfc Κώστας Παύλου, απένειμε πλακέτα στην Μαρία Μπάσκα, πρώην παίκτρια της Προοδευτικής Περάματος, καθώς αγωνιστικέ στην Α΄ Εθνική για πρώτη φορά στην Γιαννιώτική ομάδα και από εκεί και μετά παίζει σε υψηλό επίπεδο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πλέον είναι παίκτρια του Αστέρα Τρίπολης!

Διαιτησία: Φάντης (Δημητρόπουλος, Βαρελής) Ε.Π.Σ. Αρτας

Γιάννενα wfc: Χατζηλαζάρου (14΄ λ. τρ. Κουβεντάρη), Αντώνη, Αγγέλη Π.  (46΄ Ζάνου), Φαρμάκη, Αυγέρη, Ντάσκαρη (46΄ Λάγκαρη), Κολέμπα, Βαρσάνη, Νικησανιώτη, Καιτατζή (46΄ Τζούμα), Τζάλλα (46΄ Λουκούμη)

Αστέρας Τρίπολης: Πετροπούλου (46΄ Μαργαρίτη), Τζαφέρη (46΄ Παπαγεωργίου), Μοσκοφίδου (46΄ Μαλλιαρή), Πάστρα, Ματζάνα, Μιχαλοπούλου, Δρακωνάκη (46΄ Παπαιωάννου), Γούλα (56΄ Γρηγοριάδου), Λαμπράκη, Ζιώγα, Μπάσκα

Μιχάλης Τσάγκας

Φωτορεπορταζ