Θύελλα Κατσικάς: Που χάθηκε η κατηγορία και γιατι πρέπει η Θύελλα να ξανασηκωθεί…

Γ' ΕΘΝΙΚΗ | 16-05-2024

Θύελλα Κατσικάς: Που χάθηκε η κατηγορία και γιατι πρέπει η Θύελλα να ξανασηκωθεί… TAGS: #Θύελλα Κατσικά #Γ' Εθνική #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής εδώ και λίγες βδομάδες έχει τελειώσει. Βέβαια απομένουν τα μπαράζ παραμονής αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρουν, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Η Θύελλα Κατσικάς, δυστυχώς υποβιβάστηκε! Όλοι όσοι ακολουθήσαμε αυτή την προσπάθεια, που ξεκίνησε 31 Ιουλίου 2023 (έναρξη προετοιμασίας), πιστέψαμε μέχρι και την 24η  Απριλίου, ότι η «αρμάθα» του Νίκου Γκούρα μπορούσε να σώσει την κατηγορία, αλλά δυστυχώς δεν έγινε! Όμως η Θύελλα ξύπνησε τα τελευταία χρόνια πολλούς και έκανε πράγματα που στο νομό μας δύσκολα γίνονται! Θα τα πούμε μετά όμως αυτά…
Η συνολική εικόνα αδικεί την Θύελλα και η Θύελλα ορισμένες φορές αδίκησε τον εαυτό της! Σίγουρα οι δυο βαθμοί που την χώριζε από την ζώνη του υποβιβασμού θα μπορούσαν να είχαν κατακτηθεί, αλλά… φευ!
Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σε πολλά παιχνίδια καλύτερα από τον αντίπαλο, ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν τους βαθμούς. Ας κάνουμε ένα … flashback:
5η αγωνιστική με Θεσπρωτό (εντός έδρας): Οι Γιαννιώτες έχασαν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος μιας και βρέθηκαν πίσω με δυο τέρματα! Ήταν δύσκολο να γυρίσει το συγκεκριμένο, από μια ομάδα που είχε λιγότερο χρόνο συγκέντρωσης από πολλές άλλες!
7η αγωνιστική με Α.Ε. Κιλελέρ: Ακόμα χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο… Γιατί; Από εκείνη την ευκαιρία σο 90+ με τον Δημήτρη Μελιόπουλο να μην μπορεί από την μικρή περιοχή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα… Χάθηκαν δυο βαθμοι!
8η αγωνιστική με Αναγέννηση Άρτας (εκτός έδρας): Εδώ δεν φταίει κανείς Γιαννιώτης! Εκείνος ο διαιτητής Μάργαρης από την Κέρκυρα, ο οποίος τα δυο… νικητήρια γκολ της Αναγέννησης ξεκινάνε με επιθετικά φάουλ, πράγμα που εκνεύρισε πάγκο και παίκτες της Θύελλας…
12η αγωνιστική με Καστορία (εντός έδρας): Μια ομάδα που πραγματικά δεν προσέφερε τίποτα στην κατηγορία, υποβιβάστηκε και δεν έπαιξε καθόλου όμορφο ποδόσφαιρο! Εδώ απρόσεκτη η άμυνα της Θύελλας που δέχθηκε δυο γκολ στην επανάληψη!
16η αγωνιστική με Τρίκαλα (εντός έδρας): Λίγο το κρύο του χειμώνα, λίγο η Τετάρτη, δεν έδωσε τη νίκη στην Θύελλα. 0-0 το παιχνιδι με τους παίκτες του Νίκου Γκούρα να έχουν αρκετές ευκαιρίες χωρίς ωστόσο να πετυχαίνουν το γκολ!
28η  αγωνιστική με Ζάκυνθο (εντός έδρας): Τι παιχνίδι Θεέ μου! Γιατί σκοτείνιασε ο ουρανός στην επανάληψη; Πράγματι η Θύελλα ήταν εκπληκτική στο πρώτο μέρος, με έναν Άγγελο Παππά… να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο. 2-0 το πρώτο μέρος… 2-3 το τελικό και μάλιστα από το 65΄ και μετά! Γιατί ; τι έφταιξε και γύρισε… χαμένοι τρεις βαθμοί!
30η αγωνιστική με Εορδαικό (εντός έδρας): ματς ζωής και θανάτου! Η Θύελλα έπαιξε καλά ωστόσο δεν είχε το γκολ σε ένα παιχνίδι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο (αν είχε έρθει η νίκη θα πανηγύριζαν οι Γιαννιωτες την παραμονή κόντρα στον Αστέρα Πετριτή).
Αν στα προαναφερθέντα παιχνίδια είχαν έρθει με νίκες, τότε 48+18= 66 βαθμοί! Οκ θα μου πείτε δύσκολο, αλλά πέντε να έπαιρνε από αυτούς θα είχε σωθεί! Πάντως με αυτούς θα ήταν στην 4η θέση!
Τελοσπαντων… υπάρχουν όμως πάρα πολλά καλά! Αυτή η ομάδα έχει «μέταλλο» έχει διοίκηση, έχει κόσμο, έχει άριστους προπονητές! Για την διοίκηση τι να πούμε; Όλοι του υπέροχοι! Αλέξης Βαρτζιώτης, Νίκος Ντεμίρης, Βίκυ Γεώργα, Γιάννης Γιωτίτσας κλπ κλπ (συγγνώμη ξεχνάω και άλλους), εργάζονταν σαν τα μυρμήγκια! Μέρα-νύχτα κάποιους έβρισκες στο γήπεδο, ακαδημίες, μεγάλη ομάδα, τουρνουά ,ποδοσφαιριστές όλα τακτοποιημένα. Αυτή η διοίκηση είχε στα χέρια της ελάχιστα έσοδα, κατάφερε όμως έναν άθλο! Μακριά από δοσοληψίες με «φίλους» «καθαρά» ματς μέσα στο γήπεδο και ας πέσαμε με ψηλά το κεφάλι! Κατάφερε κι άλλα… έφερε τον κόσμο στο γήπεδο, ξανακούστηκαν συνθήματα (ακόμα και την τελευταία αγωνιστική που η ομάδα είχε πέσει), έφτιαξε το γήπεδο (περιφράξεις κλπ), τύμπανο στην κερκίδα παρουσία εκτός έδρας αγώνων! Όλα αυτά θέλουν καθιέρωση στην συνείδηση των φιλάθλων. Ξέρετε όμως το καλύτερο; Αυτή την ομάδα την είδαν όλοι με συμπάθεια, όλοι ήθελαν να μείνει η Θύελλα στην κατηγορία! Εδώ δεν λειτούργησε το γνωστό «να ψηφίσει η κατσίκα του γείτονα». Αυτό θέλει πολύ δουλειά να το καταφέρεις!
Το Κύπελλο θα δώσει δεύτερη συμμετοχή στο κύπελλο Ελλάδος και ελπίζουμε να προχωρήσει η Θύελλα και μετά τον πρώτο γύρο! Όμως αυτή σε αυτή τη διοίκηση πιστώνεται ότι η Θύελλα μετά από 30 χρόνια κατακτά δύο φορές του κύπελλο Ε.Π.Σ.ΗΠ.!
Προπονητικό τιμ: Νίκος Γκούρας ,για τον γράφοντα μέσα στους πέντε καλύτερους της Ηπείρου, το δείχνουν άλλωστε οι περγαμηνές του. Αγαπημένος Νίκος Γκούρας που έζησε με πάθος όλη την προσπάθεια. Κώστας Ναθαναήλ, σε ρόλο διαφορετικό απ΄ ότι τον είχαμε συναντήσει τα προηγούμενα χρόνια! Φέτος έκανε πολλή δουλεία και αυτός! Τέλος Κώστας Γκοτζιάς, του ταιριάζει σαν προπονητής τερματοφυλάκων! Το έχει και έχει και μέλλον…
Καταλήγοντας: Η Θύελλα δεν έπεσε… υποβιβάστηκε! Έχει διαφορά! Είναι σε υψηλό επίπεδο και έχει μια ζωή επιτυχίες (πολλές συμμετοχές στις Εθνικές κατηγορίες, πολλές κατακτήσεις τίτλων) Οφείλει να πρωταγωνιστήσει ξανά… το επιβάλλει ο κόσμος, η ιστορία της, το Γιαννιώτικο ποδόσφαιρο!

Μιχάλης Τσάγκας