Πρεμιέρα για το Ιατρικό σεμινάριο "UEFA Football Doctor Education Programme"

ΓΕΝΙΚΑ | 28-06-2024

Πρεμιέρα για το Ιατρικό σεμινάριο "UEFA Football Doctor Education Programme" TAGS: #ΕΠΟ #Super League 2 #Super League

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου εκκίνησαν οι εργασίες του ιατρικού σεμιναρίου "Trauma & Medical Emergencies Workshop 1", το οποίο εντάσσεται στο “UEFA Football Doctor Education Programme”, που εκπονείται από την UEFA και υλοποιείται μέσω του προγράμματος Hat Trick της UEFA από την Ιατρική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Κύριοι άξονες συζήτησης και εκπαίδευσης του σεμιναρίου, ήταν η διαχείριση έκτακτων περιστατικών κατά τη διάρκεια αθλητικών γεγονότων. Συγκεκριμένα, μελετήθηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις: κατάρρευση παίκτη και καρδιακά επεισόδια, τραύμα στη σπονδυλική στήλη, χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα και το στήθος, χτυπήματα στον αυχένα, περίθαλψη πληγών, τραυματισμοί στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στη λεκάνη και στα άκρα.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων και μέλος της Ιατρικής Επιτροπής της ΕΠΟ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης τόνισε την αξία που έχει η διεξαγωγή του σεμιναρίου για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των αθλητών στους αγώνες. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κωνσταντινίδη:

"Σας καλωσoρίζουμε στο σεμινάριο που γίνεται με πρωτοβουλία της ιατρικής επιτροπής της ΕΠΟ υπό την αιγίδα της UEFA στo πλαίσιo του προγράμματος "Doctor Education Programme", το οποίο εκπονείται από την UEFA και υλοποιείται μέσω του προγράμματος Hat Trick. Η διεξαγωγή του σεμιναρίου αποτελεί μια πρωτοποριακή απόφαση, καθώς πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα. Εύχομαι μέσα από τέτοιες δράσεις να γίνει το πρώτο βήμα ώστε να να επεκταθούν και σε άλλες κατηγορίες, τέτοια σεμινάρια τα οποία αφορούν όλες τις επαγγελματικές ομάδες -και όλους τους γιατρούς των ομάδων.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα συζητηθούν τα σημαντικά θέματα υγείας ποδοσφαιριστών και όλες οι περιπτώσεις άμεσης ιατρικής παρέμβασης στα πλαίσια των πρωτοκόλλων της UEFA. Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκο, τον Πρόεδρο της Ιατρικής Επιτροπής της ΕΠΟ Μιχάλη Τσιχριτζή, τον Εκτελεστικό Διευθυντή Ιάκωβο Φιλιππούση και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ καθώς άπαντες ενστερνίστηκαν εξ' αρχής το αίτημα μας να διεξαχθεί για δεύτερη φορά το σεμινάριο αυτό στην Ελλάδα μετά το 2023, όταν και διεξήχθη για πρώτη φορά".

Υπενθυμίζεται ότι το σεμινάριο ολοκληρώνεται το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 14:00 και αμέσως μετά θα διεξαχθεί σε συνεργασία της ΕΠΟ με την UEFA το ιατρικό σεμινάριο Anti-Doping Education Workshop 2024, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα Hat Trick. Στα δύο ιατρικά σεμινάρια μπορούν να συμμετάσχουν το σύνολο των ιατρικών επιτελείων των ομάδων της Super League 1 και Super League 2 καθώς και τα ιατρικά επιτελεία των Εθνικών Ομάδων.