eΚύπελλο Ελλάδας 2024: Κυπελλούχος η ΑΕΚ

ΓΕΝΙΚΑ | 30-06-2024

eΚύπελλο Ελλάδας 2024: Κυπελλούχος η ΑΕΚ TAGS: #ΕΠΟ #Κύπελλο Ελλάδας

Στο Final-4 του eΚυπέλλου Ελλάδας, το οποίο διεξήχθη στο κλειστό Ολυμπιακό γήπεδο Παλαιού Φαλήρου με φιλοξενία της Red Bull, Κυπελλούχος ομάδα αναδείχθηκε η ΑΕΚ επικρατώντας 7-2 του Παναθηναϊκού στον τελικό της διοργάνωσης για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στην κεντρική σκηνή του Gameathlon (γήπεδο Φαλήρου), όπου συμμετείχαν οι τέσσερις ομάδες, οι οποίες προκρίθηκαν στα ημιτελικά. Συγκεκριμένα τον τίτλο διεκδίκησαν: ο Απόλλων Πόντου με εκπρόσωπο τον Βασίλη Μπανίδη, ο Παναθηναϊκός με εκπρόσωπο τον Μάνο Λυριντζάκη, η ΑΕΚ με εκπρόσωπο τον Αθανάσιο Κράγκαρη και ο ΠΑΟΚ με εκπρόσωπο τον Δημήτρη Αμπατζίδη. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ημιτελική Φάση
Παναθηναϊκός – Απόλλων Πόντου 8-6
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 7-1

Τελικός
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 7-2

Λίγα λόγια για τη διοργάνωση
Για 2η διαδοχική σεζόν η ΕΠΟ, ως διοργανώτρια αρχή, και η εταιρεία VGL ESPORTS  (συνεργάτης της ΕΠΟ στα eSports) ακολούθησαν την τεχνολογική εξέλιξη και τις απαιτήσεις της νέας εποχής και προσομοίωσαν για τους φίλους των eSports το Κύπελλο Ελλάδας σε eΚύπελλο για τη χρονιά 2023-2024. Το eΚύπελλο Ελλάδας αποτελεί μια πρωτοποριακή προσπάθεια για να συνδυάσουμε την παράδοση του ποδοσφαίρου με τη σύγχρονη τεχνολογία, προσφέροντας έτσι μια νέα και συναρπαστική εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Σημειώνεται ότι το τουρνουά είναι πλήρως εναρμονισμένο με τα ορισθέντα στους διεθνείς και εγχώριους Κανονισμούς ενώ οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με το ηλεκτρονικό  EA FC24 Ultimate team στην κονσόλα PlayStation.