"Σφυρίξτε ό,τι βλέπετε"

ΓΕΝΙΚΑ | 11-08-2024

"Σφυρίξτε ό,τι βλέπετε" TAGS: #ΕΠΟ #Super League 2 #Super League

Τους αξιωματούχους διαιτησίας και τους παρατηρητές που συμμετέχουν στο Σεμινάριο Διαιτησίας στη Θεσσαλονίκη (10-12/08) και διεξάγεται υπό την ευθύνη του νέου επικεφαλής της ΚΕΔ κ. Lannoy και των συνεργατών του, επισκέφθηκε ο κ. Μάκης Γκαγκάτσης και απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο τόνισε ότι τα κλειδιά της ΚΕΔ ανήκουν στον κ. Lannoy.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξέφρασε για μια ακόμη φορά την εμπιστοσύνη του στην εμπειρία και τις γνώσεις των μελών της νέας ΚΕΔ και τόνισε ότι καμία παρέμβαση προς την ΚΕΔ δεν θα επιτρέπεται. Ο κ. Γκαγκάτσης ανέφερε, μεταξύ άλλων:

"Σφυρίξτε αυτό που βλέπετε, μόνο η ΚΕΔ και ο κ. Λανουά μπορεί να σας κρίνει. Τα κλειδιά της ΚΕΔ είναι στον κ. Lannoy και εσείς βρίσκεστε εδώ επειδή εκείνος σας επέλεξε. Η επαφή του προέδρου της ΚΕΔ με τον πρόεδρο της ΕΠΟ περιορίζεται αποκλειστικά σε θέματα που αφορούν το τμήμα του και την αναβάθμισή του. Σε καμία περίπτωση για διαιτητικά ζητήματα ουσίας και από την UEFA έχει τονιστεί ξεκάθαρα ότι καμία παρέμβαση δεν θα επιτραπεί να γίνει στην ΚΕΔ, ούτε από εμένα ούτε από κανέναν άλλον. Οι ομάδες που θέλουν επικοινωνία μπορούν να στέλνουν επιστολή στην ΕΠΟ/ΚΕΔ και η ΚΕΔ θα κρίνει τι θα κάνει".

Ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Stephan Lannoy, στην ομιλία του προς τους αξιωματούχους και τους παρατηρητές, ανέφερε τα ακόλουθα:
 
«Είναι τιμή και χαρά μου που βρίσκομαι εδώ, ευχαριστώ τον κ. Ροσέτι για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό μου. Δεσμεύομαι απόλυτα να προσφέρω προστασία στους Έλληνες διαιτητές, αλλά και στο ίδιο το άθλημα, καθώς επίσης και σεβασμό προς αυτό. Το μότο μου είναι, "αν θες να γίνεις σεβαστός, πρέπει να δείχνεις εσύ σεβασμό". Μαζί με την ομάδα μου θα σας βοηθήσουμε στην ανάπτυξή σας και στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών, για την πρόοδο τη δική σας και της ελληνικής διαιτησίας".

«Έχω παίξει στο παρελθόν στην Ελλάδα, σας γνωρίζω, όπως γνωρίζω και τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να εξελιχθούμε», τόνισε ο κ. Valeri, ενώ το έτερο μέλος της ΚΕΔ, ο κ. Fernandez, ανέφερε: «Έχω αφιερώσει πολλά χρόνια στην ανάπτυξη της διαιτησίας και θα κάνω ό,τι μπορώ για να γίνετε καλύτεροι διαιτητές».