Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Εκκίνηση με όνειρα για "παλιούς" και "νέους"

ΓΕΝΙΚΑ | 30-08-2024

Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Εκκίνηση με όνειρα για "παλιούς" και "νέους" TAGS: #Κύπελλο Ελλάδας

Η καθιέρωση της συμμετοχής των Κυπελλούχων ΕΠΣ στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson, φέρνει και φέτος νέες ομάδες και νέα πρόσωπα στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα η διοργάνωση να γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Σέντρα για 20 ομάδες, πρώτο παιχνίδι το Σάββατο 31/08.

Από τον Κυπελλούχο Ελλάδας του 1933, Εθνικό Πειραιά, μέχρι ομάδες που βγαίνουν πρώτη φορά από τα όρια του νομού τους, μπορεί να βρει κανείς ανάμεσα στις 20 που συμμετέχουν στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η σέντρα γίνεται το Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Πάρκου Ευόσμου. Μόλις ένα χιλιόμετρο από το γήπεδο του Αγροτικού Αστέρα, το Δημοτικό Πάρκο διαθέτει σύγχρονο γήπεδο, που θα χρησιμοποιεί φέτος η νταμπλούχος της ΕΠΣ Μακεδονίας ΑΕ Ευόσμου.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης η ΑΕ Ευόσμου υποδέχεται τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, την ομάδα των Σερρών που έχει συνδέσει τα τελευταία χρόνια το όνομά της με το Κύπελλο Ελλάδας. Το 2019 έφτασε στη φάση των ομίλων και αντιμετώπισε ομάδες Super League. Το 2023 πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία φτάνοντας ως τα ημιτελικά (αποκλείστηκε από τη Λαμία) ενώ πέρυσι προχώρησε τέσσερις γύρους!

Ο Κυπελλούχος του 1933 Εθνικός Πειραιά, υποδέχεται στο γήπεδο του Μοσχάτου μια άλλη ομάδα που εντυπωσιάζει τα τελευταία χρόνια στο Κύπελλο: τον ΑΟ Αγίου Νικολάου, που έφτασε στους "16" το 2022 και το 2023. Πρόκειται για το μοναδικό ζευγάρι από τα 10 της φάσης, που έχει παρελθόν στο θεσμό. Πριν από 29 χρόνια είχαν συναντηθεί σε φάση ομίλων στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στις 30.08.1995. Ο Άγιος Νικόλαος είχε νικήσει με 2-1 (22' Μπουγάς - 44' Ίνεχ, 84' Καραγεώργος).

Τα δύο παραπάνω παιχνίδια είναι τα μοναδικά ανάμεσα σε ομάδες Γ' Εθνικής. Ο Απόλλων Κρύας Βρύσης ανέβηκε φέτος στην κατηγορία, παίζει μετά από 23 στο Κύπελλο Ελλάδας και θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει πρόκριση για πρώτη φορά από το 1993, όταν είχε νικήσει την Ξάνθη, ομάδα Α' Εθνικής, σε φάση ομίλων. Αντίπαλός του ο Εορδαϊκός που υποβιβάστηκε από τη Γ΄ Εθνική και ανανεώθηκε. Την ίδια «διαδρομή» ακολούθησε ο επίσης ανανεωμένος ΠΑΟ Βάρδας, που δοκιμάζεται στη Ζάκυνθο.

Στο μοναδικό παιχνίδι ανάμεσα σε ομάδες τοπικών πρωταθλημάτων, η Εράνη Φιλιατρών, που επίσης υποβιβάστηκε από τη Γ' Εθνική, υποδέχεται τον Πανλακωνικό Σπάρτης, η οποία δημιουργήθηκε πριν 3 μόλις χρόνια.

Ο Ερμής Καναλίου στην Πρέβεζα και η ΑΕ Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, παίρνουν "βάπτισμα πυρός" στον θεσμό, υποδεχόμενοι τις πολύ πιο έμπειρες και υψηλότερης κατηγορίας Αναγέννηση Άρτας και Νέα Αρτάκη, αντίστοιχα. Ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Σαρωνικού Αναβύσσου και της Ακαδημίας Πλαταμώνα, που ταξιδεύουν σε έδρες ομάδων Γ' Εθνικής, σε Ρόδο και Παλαμά αντίστοιχα.

Τέλος πολύ δυνατό αναμένεται το παιχνίδι του Βύρωνα Καβάλας με τον Άρη Αβάτου, που πρόπερσι είχαν συναντηθεί στη Γ' Εθνική. Ο Άρης Αβάτου παίρνει μέρος για τρίτη φορά στο Κύπελλο. Μάλιστα, στην «πρώτη» του το 2018 έφτασε στη φάση των ομίλων, στο πλαίσιο της οποίας υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό.