Σπουδαίος και εκτός γηπέδων ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος

ΓΕΝΙΚΑ | 02-10-2024

Σπουδαίος και εκτός γηπέδων ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος

Με καταγωγή από τη Μουσιωτίτσα, ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος πραγματοποιεί σπουδαία καριέρα στη Σουηδία. 

Όμως ο Έλληνας αμυντικός δείχνει ότι είναι ψυχάρα και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Το El Sobrero αναφέρει μία ιστορία που έκανε αίσθηση στη χώρα της Σκανδιναβίας:

Τον λένε Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο, είναι 34 ετών, παίζει στην άμυνα, έχει καταγωγή από την Μουσιωτίτσα Ιωαννίνων, έχει περάσει από διάφορες σουηδικές ομάδες αλλά και την εθνική Σουηδίας και το 2015 φόρεσε για μερικούς μήνες τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Από το 2020 αγωνίζεται στην ΑΙΚ.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι φίλαθλοι της Μάλμε κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια για να βοηθήσουν έναν νεαρό συνοπαδό τους. O 16χρονος Γιόναταν Έκμπεργκ αντιμετωπίζει θέματα με την καρδιά από μωρό. Τον Αύγουστο μια ίωση έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του και από τότε βρίσκεται στο νοσοκομείο σε μηχανική υποστήριξη. Για να στηρίξουν οικονομικά τη μητέρα του, που δεν μπορεί να δουλέψει γιατί είναι συνεχώς δίπλα του, εκατοντάδες οπαδοί συγκέντρωσαν χρήματα στα προηγούμενα παιχνίδια. Στη λίστα αυτών που συνείσφεραν, υπήρχαν και κάποιοι παίκτες της Μάλμε αλλά και ένας «ξένος». Ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος που παίζει σε μια ανταγωνιστική ομάδα που, όπως και η Μάλμε, κυνηγάει φέτος το πρωτάθλημα.

Όταν το όνομα του διέρρευσε και οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για το θέμα η απάντηση του ήταν: "Έμαθα για αυτό βλέποντας μια ανάρτηση στο ίνσταγκραμ που έκανε ένας παίκτης της Μάλμε. Σε τέτοια θέματα δεν έχει καμία σημασία ποια ομάδα υποστηρίζεις. Αν μπορείς, γιατί να μη βοηθήσεις;"