Τσιγγενόπουλος: «Δεν σκεφτόμαστε τη νίκη στο 1ο ματς! Είμαστε προσγειωμένοι!»

ΜΠΑΣΚΕΤ | 21-04-2024

Τσιγγενόπουλος: «Δεν σκεφτόμαστε τη νίκη στο 1ο ματς! Είμαστε προσγειωμένοι!» TAGS: #IBC #Μπάσκετ

Ο γκαρντ του ΣΚ Ιωάννινα (National League 2, 1ος όμιλος), Κώστας Τσιγγενόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Πριν τα τζάμπολ» του EOK WebRadio με τον Ραφαήλ Αλαγά και τον Δημήτρη Μελίσση.

Αναλυτικά είπε:

Για το νικητήριο καλάθι στο 1ο ματς με τον Γλαύκο/ Έσπερο: «Στην τελευταία φάση που δεχόμαστε το τρίποντο της ισοφάρισης υπήρχαν γενικά κάποιες εντάσεις και προσπαθούσε ο προπονητής να βρει ένα πλάνο για να κάνουμε κάτι καλό στην τελευταία μας επίθεση, να πάρουμε όλο τον χρόνο να μην αφήσουμε περιθώρια στον αντίπαλο να επιτεθεί ξανά. Είχαμε πει ότι εγώ θα διάλεγα τι θα έκανα στην τελευταία επίθεση. Παρ’ όλα αυτά, κατεβάζοντας τη μπάλα και “διαβάζοντας” αυτό που μας έδινε εκείνη την στιγμή ο αντίπαλος, είδα αυτό το κενό, επιτέθηκα αλλάζοντας κατεύθυνση, βρέθηκα για λίγη ώρα μόνος μου και μπόρεσα και τελείωσα αυτήν τη φάση. Μετά εξίσου σημαντική είναι και η άμυνα που έβγαλαν οι συμπαίκτες μου, που δεν επέτρεψαν να επιτεθούν ξανά οι αντίπαλοι».

Για το 2ο παιχνίδι της σειράς με τον Γλαύκο/Έσπερο (21/04), στο οποίο μπορούν να «καθαρίσουν» την υπόθεση παραμονή: «Αυτός ήταν και ο στόχος της ομάδας, παρ’ ότι εγώ συμμετείχα από τον Ιανουάριο και μετά στο πλαίσιο της. Οι πανηγυρισμοί σε ό,τι αφορά αυτό το “break” που κάναμε σταμάτησαν την Κυριακή το βράδυ. Από Δευτέρα πρωί όλη η ομάδα ήταν συγκεντρωμένη για το επόμενο ματς. Δε σκεφτόμαστε ότι κερδίσαμε, σκεφτόμαστε ότι θέλουμε οπωσδήποτε να παρουσιαστούμε το ίδιο σοβαροί».

Για την ψυχολογία τους: «Είμαστε αρκετά προσγειωμένοι. Έχουμε και έμπειρα παιδιά, έχουμε και μικρούς ταλαντούχους που μας βοηθούν συνεχώς. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε σαν εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και να επικεντρωθούμε στα λάθη που κάναμε εμείς σε αυτό το ματς και να μην κοιτάξουμε τόσο πολύ το πώς θα παρουσιαστεί ο αντίπαλος την Κυριακή».

Για τη μεταγραφή του στην ομάδα: «Στον ΑΟ Τρικάλων το καλοκαίρι έγινε ένα σχέδιο με μεγάλο ρόστερ, κυρίως με παίκτες από τα “πάνω ράφια”, για να δημιουργηθεί ένα κλίμα ανόδου στην ομάδα και να προπονηθεί και να παίξει αγώνες με αυτόν τον σκοπό. Πλησιάζοντας στις γιορτές, δεν υπήρξε ακριβώς η αντιμετώπιση που περιμέναμε κάποιοι παίκτες. Ευτυχώς υπήρχε καλή συνεννόηση μεταξύ εμένα και της διοίκησης και βγήκε ένα διαζύγιο κοινής συναίνεσης. Με το IBC, επειδή έχω παίξει και αντίπαλος σε άλλες χρονιές στις εθνικές κατηγορίες στον Βορρά, με γνώριζαν και έγινε μια τυπική συνάντηση και καταλήξαμε σε μια συμφωνία».