Final 8 Πανελλήνιου Εφήβων: Ο Ολυμπιακός Πρωταθλητής στην Άρτα

ΜΠΑΣΚΕΤ | 12-05-2024

Final 8 Πανελλήνιου Εφήβων: Ο Ολυμπιακός Πρωταθλητής στην Άρτα TAGS: #Μπάσκετ

Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού μετά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και έφτασε στη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 75-45 και ταυτόχρονα στον τίτλο του Πρωταθλητή Εφήβων για τέταρτη φορά στην ιστορία του.

Οι «πράσινοι» μπορεί να μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι φτάνοντας ως το +7 (5-12, 6’45’’), αλλά η συνέχεια είχε… ερυθρόλευκες αποχρώσεις. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα 16-2 για να διαμορφώσει το 31-14 (15’45’’) με τον Παπασταύρου να ευστοχεί. Γκόλαντας και Αθανασόπουλος προσπάθησαν για τον Παναθηναϊκό (31-20, 17’10’’) με το πρώτο μισό να ολοκληρώνεται στο +19 (39-20).

Ο Αδαμόπουλος με το δεύτερο τρίποντό του στην αναμέτρηση έγραψε το 42-27 (22’20”) με τους Πειραιώτες να κρατούν σταθερά το προβάδισμα και να διατηρούν τις… αποστάσεις από τον αντίπαλό τους. Ο Αδαμόπουλος επέστρεψε για το τέταρτο εύστοχο προσωπικό του σουτ από τα 6μ75 και το 46-34 (26′). Ο Ολυμπιακός ξέφυγε στην τέταρτη περίοδο και έφτασε με τον Σεγούρα στο 62-36 (33’30”) για να φτάσει στη νίκη με το τελικό 75-45.

Η τελετή λήξης και οι απονομές

Έπεσε η αυλαία του 51ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Άρτας. Αμέσως μετά τον μεγάλο τελικό ακολούθησαν οι απονομές. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης απένειμε τιμητική πλακέτα στον δήμαρχο Αρταίων, Χριστόφορο Σιαφάκα, την οποία παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Αρταίων Χρήστος Γιώτης, από τα χέρια του Νικόλαου Νικολόπουλου, Γενικού Γραμματέα της ΕΟΚ.

Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Στέφανος Σπάρταλης με 98 πόντους του Ολυμπιακού. Την απονομή έκανε ο Χρήστος Γιώτης

Τελική κατάταξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων: 8η ομάδα ανεδείχθη ο ΑΣ Καρδίτσας, 7η ομάδα το Ηράκλειο ΟΑΑ, 6η οι ΑΕ Σέρρες, 5η ο ΑΣΠ Προμηθέας. Την 4η θέση κατέλαβε η ΔΕΚΑ και ο αρχηγός της ομάδας Ανδρέας Πατρίκης παρέλαβε το αναμνηστικό από τον Θανάση Κυβερνήτη, πρόεδρο της ΕΣΚΑΒΔΕ. Το Περιστέρι κατέκτησε την 3η θέση και την απονομή των μεταλλίων και του αναμνηστικού έκανε ο Χρήστος Γιώτης, αντιδήμαρχος Δήμου Αρταίων.

Στην 2η θέση βρέθηκε ο Παναθηναϊκός ΑΟ και την απονομή των μεταλλίων  και του αναμνηστικού πραγματοποίησε ο Λάμπρος Τάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ.

Στην πρωταθλήτρια ομάδα του Ολυμπιακού την απονομή των μεταλλίων και του κυπέλλου έκανε ο Νικόλαος Νικολόπουλος, Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων – Διοργανώσεων ΕΟΚ.