Μια ζεστή αγκαλιά στα παιδιά με Αναπηρίες της Άρτας

ΜΠΑΣΚΕΤ | 14-05-2024

Μια ζεστή αγκαλιά στα παιδιά με Αναπηρίες της Άρτας TAGS: #Μπάσκετ

Στιγμές συγκίνησης και χαράς εκτυλίχθηκαν στο Δημαρχείο Άρτας, όταν παιδιά με Αναπηρίες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές αλλά και νυν προπονητές Εθνικών ομάδων.

Στο γραφείο του δημάρχου Άρτας, Χριστόφορου Σιαφάκα, προσήλθαν παιδιά και εκπρόσωποι του ΚΔΑΠ-μεΑ δήμου Αρταίων, του ΚΔΗΦ «Αγία Θεοδώρα» και του Συλλόγου «Αγκαλιά». Ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Γιάννης Καλαμπόκης και ο Κώστας Παπαδόπουλος συνομίλησαν με τα παιδιά, υπέγραψαν φανέλες και τους παρέδωσαν μπάλες μπάσκετ.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Νικόλαος Νικολόπουλος, εξέφρασε τη χαρά του για τα χαμόγελα και τα θετικά συναισθήματα που ένιωσαν τα παιδιά  μέσα από τη συγκεκριμένη δράση: «Η ομοσπονδία όπου βρίσκεται συμμετέχει σε δράσεις. Είναι χαρά μας που συναντήσαμε αυτούς τους συλλόγους στο Δημαρχείο Άρτας. Είναι μια άρτια διοργάνωση και πιστεύω πως θα συναντηθούμε ξανά».

Από τη πλευρά του ο οικοδεσπότης, δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας ανέφερε πως «οργανώσαμε αυτή τη δράση για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μαζί με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας δώσαμε κάποιες μπάλες, κάποιες φανέλες στα παιδιά για να θυμούνται και να έρθουν πιο κοντά στο μπάσκετ. Να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους, τους παλιούς αθλητές. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς. Αποτελούν πρότυπο για τα μικρά παιδιά και τους νέους».

Ο εκ των υπευθύνων του Αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ Νίκος Σταυρόπουλος αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους του δήμου Άρτας σχολίασε λέγοντας «ο στόχος ο δικός μας είναι να πάμε στην περιφέρεια. Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν παραπάνω ερεθίσματα, βλέπουν πιο εύκολα μπάσκετ, εμείς θέλουμε να το απλώσουμε σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την ειδική δράση που κάναμε σήμερα. Δεν είναι μόνο το κομμάτι το αθλητικό, αλλά και το πολιτισμικό με κοινωνικές δράσεις που κάνει η ομοσπονδία».   

Από την πλευρά του ο Κώστας Τσαρτσαρής (υπεύθυνος Αναπτυξιακού προγράμματος ΕΟΚ) εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος λέγοντας «είμαστε εδώ με πολύ ωραίους φίλους. Πρόκειται για μια πολύ ωραία δράση. Θέλουμε να δώσουμε χαρά σε όλους όσους αγαπούν τον αθλητισμό και ειδικότερα το μπάσκετ. Να είμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας».  

Ο εκπρόσωπος του ΚΔΗΦ «Αγία Θεοδώρα», Χαράλαμπος Μπίζας είπε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω το δήμο Αρταίων. Είναι μια ημέρα πολύ μεγάλης χαράς. Ενισχύεται η εμπιστοσύνη για να βλέπουμε τον κόσμο λίγο διαφορετικά. Αυτό που αντιπροσωπεύουμε το κάνουμε με πόνο ψυχής και αγωνία. Είμαστε χαρούμενοι γιατί βρεθήκαμε δίπλα σε κάποια ιερά τέρατα του μπάσκετ που δεν μπορούμε εύκολα να πλησιάσουμε. Τα παιδιά αισθάνονται μια ευλογημένη στιγμή που ήρθαν σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους. Θα προσπαθήσουμε για το μπάσκετ το οποίο έχουμε σε κάποιο μικρό βαθμό στις δυνατότητες τις δικές μας, να δημιουργήσουμε μια ομάδα για να μπορέσουμε να συμμετέχουμε λίγο καλύτερα στην αθλητική ζωή του τόπου».      

Στη συγκεκριμένη δράση παραβρέθηκαν ο Χρήστος Γιώτης (αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Αθλητισμού), η Αγγέλα Τσώλα, (αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας-Εθελοντισμού-Κοινωνικών Δομών) και ο Λάμπρος Καρατζάς (αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας & Διαχείρισης Απορριμμάτων – Εντεταλμένος αθλητισμού). Στο πλαίσιο της δράσης διατέθηκαν μπάλες μπάσκετ στα Δημοτικά Σχολεία Ροδαυγής, Ράχης, Γαβριάς και Καλοβάτου.

Τα παιδιά βρέθηκαν στον μεγάλο τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Παρακολούθησαν τον αγώνα, τις προσπάθειες των μελλοντικών πρωταγωνιστών του μπάσκετ, είδαν τις απονομές των μεταλλίων και του κυπέλλου και φωτογραφήθηκαν με τους παίκτες του Ολυμπιακού που κατέκτησαν τον τίτλο.