3×3 ΔΕΗ Street Basketball: Η σκυτάλη στο Μεσολόγγι

ΜΠΑΣΚΕΤ | 15-05-2024

3×3 ΔΕΗ Street Basketball: Η σκυτάλη στο Μεσολόγγι TAGS: #Μπάσκετ

Τρίτος σταθμός της διοργάνωσης του 3×3 ΔΕΗ Street Basketball θα είναι το Μεσολόγγι! Μετά από το Άργος, παίρνει την σκυτάλη της διοργάνωσης του 3×3 ΔΕΗ Street Basketball, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαΐου, στην πλατεία Μάρκου Μπότσαρη.

Για δύο ημέρες, το 3×3, το άθλημα που ξεκίνησε από τις γειτονιές του κόσμου και έφτασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Οι παρέες γίνονται ομάδες δίνοντας το μπασκετικό ραντεβού τους στο κέντρο της πόλης, το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει φιλάθλους και επισκέπτες όλων των ηλικιών, για να απολαύσουν την πιο σύγχρονη και δυναμική εκδοχή του μπάσκετ.

Οι συμμετοχές για το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στο Μεσολόγγι παραμένουν ανοιχτές και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ: https://www.basket.gr/3×3/.

Το 3×3 έχει τον δικό του τρόπο, με την ΔΕΗ να δίνει ενέργεια, στις πόλεις που επισκέπτεται. Οι πλατείες μετατρέπονται σε ανοιχτά γήπεδα 3×3 για όλους, γεμίζουν μουσική, χαμόγελα και χειροκρότημα και αναδεικνύουν διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε κάθε περιοχή. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί σε κάθε πόλη, όπου ομάδες όλων των ηλικιών θα ζήσουν στο ρυθμό του τουρνουά που διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την ΔΕΗ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Μετά την Λαμία, το Άργος και το Μεσολόγγι, το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball θα ταξιδέψει στη Λάρισα 22-23/6, στην Τρίπολη 29-20/6 και στην Κατερίνη 13-14/7.

H σειρά 3×3 ΔΕΗ StreetBasketball, η οποία περιλαμβάνει φέτος έξι (6) τουρνουά, ανήκει στην κατηγορία διοργανώσεων FIBALiteQuest και δίνει πρόκριση για μια ομάδα στο FIBA 3×3 Challenger που θα πραγματοποιηθεί στην Πρίστινα στις 20 – 21 Ιουλίου. Οι δύο πρώτες νικήτριες ομάδες από τα τέσσερα πρώτα τουρνουά της σειράς 3×3 ΔΕΗ Street Basketball (Λαμία, Άργος, Μεσολόγγι και Λάρισα), στην κατηγορία MEN +18, εξασφαλίζουν απευθείας θέση στο κεντρικό ταμπλό του 5ου τουρνουά στην Τρίπολη. Η νικήτρια ομάδα του τουρνουά της Τρίπολης προκρίνεται απευθείας στο FIBA3x3 Challenger της Πρίστινα. Οι 4 νικήτριες ομάδες του 6ου τουρνουά της σειράς 3×3 ΔΕΗ Street Basketball που θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη εξασφαλίζουν απευθείας θέση στο κεντρικό ταμπλό του 3×3 Grand Series, το οποίο θα διεξαχθεί 3 – 4 Αυγούστου στην Αθήνα. Η νικήτρια ομάδα από το 3×3 Grand Series της Αθήνας, κερδίζει την πρόκριση της για το FIBA3x3 World Tour Abu Dhabi, στις 26 – 27 Οκτωβρίου.