Το προφίλ της Ντιναμό Σάσσαρι

ΜΠΑΣΚΕΤ | 18-07-2024

Το προφίλ της Ντιναμό Σάσσαρι TAGS: #Μπάσκετ #ΠΑΣ Γιάννινα

Στο νησί της Σαρδηνίας θα κάνει ντεμπούτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC.

Αντίπαλος την 19η Σεπτεμβρίου 2024 για τα προκριματικά του Eurocup Women, η Ντιναμό Σάσσαρι.

Η ιταλική ομάδα δημιούργησε γυναικείο τμήμα το 2020.

Η πρώτη σεζόν τελείωσε με μια δωδέκατη θέση στην κανονική περίοδο, όπου αγωνίστηκε στα play-out. Η Ντιναμό κέρδισε την παραμονή της στον πρώτο γύρο απέναντι στην Παλακανέστρο Μπρόνι 93, σε σειρά τριών παιχνιδιών.

Το 2021-2022 η ομάδα της Σαρδηνίας κατέλαβε την δέκατη θέση στην κανονική περίοδο και για άλλη μια φορά αγωνίστηκε στα play-out. Η σωτηρία επιτεύχθηκε και πάλι στον ημιτελικό, αυτή τη φορά σε δύο αγώνες εναντίον της Λιμπερτάς Μονκαλιέρι. Αυτή η σεζόν σηματοδοτεί και το ντεμπούτο στην Ευρώπη. Η Ντιναμό συμμετέχει και περνάει τα προκριματικά του EuroCup Women, όπου απέκλεισε την Ολλανδική BBC Gréngewald Hueschtert και στη συνέχεια αποκλείεται στον όμιλο της κανονικής περιόδου με τη γαλλική Μπουρζ, την ελβετική Φράιμπουργκ και την ισπανική Τενερίφη.

Τη σεζον 2022-23, συμμετείχε και πάλι στο Eurocup, όπου απέκλεισε τη House of Talents Spurs από το Βέλγιο, ενώ στον όμιλο αντιμετώπισε τη Γαλλική Villeneuve-d'Ascq LM, tην επίσης Γαλλική Roche Vendée Basket Club, και τη Λόντον Λάιονς από την Αγγλία, όπου και δεν κατάφερε να προκριθεί.

Στο περσινό Eurocup, είχε μία πολύ καλή παρουσία. Συμμετείχε κατευθείαν σε όμιλο με αντίπαλο τη Μούβισταρ Εστουντιάντες (Ισπανία),  KSC Szekszárd (Ουγγαρία) και Levharti Chomutov (Τσεχία). Προκρίθηκε στους 32 όπου απέκλεισε την Μπάσκετ Ναμουρ Καπιτάλ από το Βέλγιο, ενώ στους "16" απόκλείστηκε από τη Γαλλική Μονπελιέ.