Επιστρέφουν τα play off & play out στην Α' ΕΣΚΑΒΔΕ

ΜΠΑΣΚΕΤ | 30-07-2024

Επιστρέφουν τα play off & play out στην Α' ΕΣΚΑΒΔΕ TAGS: #IBC #ΑΓΣΙ #Μπάσκετ

Η ΕΣΚΑΒΔΕ δημοσίευσε την προκήρυξη της Α' Κατηγορίας.

Το πρωτάθλημα της σεζόν 2024-25, θα διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Αυτό που αλλάζει σε σχέση με πέρυσι είναι ότι θα διεξαχθούν play off για την ανάδειξη του πρωταθλητή, και play out για υποβιβασμό.

Αναλυτικά:

Τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ στα PLAY OFFS . Μετά το τέλος της κανονικής περιόδου τού Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν
αγώνες PALY OFFS μεταξύ των ομάδων πού κατέλαβαν την 1η, 2η, 3η και 4η θέση του ομίλου και οι οποίες θα αγωνιστούν μεταξύ τούς ως εξής:
1-4 (Α1)
2-3 (Α2)
Νικήτριες (Α1, Α2) θα είναι οι ομάδες που πετύχουν 2 νίκες επί του αντιπάλου τους.

Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στην έδρα της ομάδας η οποία θα έχει καταταγεί στην υψηλότερη θέση της βαθμολογίας της Α' Φάσης του πρωταθλήματος (κανονική περίοδος) και ο δεύτερος αγώνας
στην έδρα της αντιπάλου της. Σε περίπτωση που χρειασθεί η διεξαγωγή τρίτου αγώνα, αυτός θα γίνει στην έδρα της ομάδας η οποία κατά την λήξη της Α' Φάσης του πρωταθλήματος είχε καταταγεί στη υψηλότερη θέση βαθμολογίας. Οι ηττημένοι καταλαμβάνουν τις θέσεις 3 και 4, με 3η την ομάδα που στην κανονική διάρκεια τού πρωταθλήματος τερμάτισε στην ψηλότερη θέση της βαθμολογίας.

Στα play-out ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου. Οι δυο τελευταίοι της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος υποβιβάζονται απευθείας στην Α2 ΕΣΚΑΒΔΕ. Στη φάση αυτή των play outs συμμετέχουν οι 4 αμέσως προηγούμενες ομάδες αυτών.
Η 14η και η 13η ομάδα υποβιβάζονται απεύθειας και η 12η,11η,10η και 9η ομάδα αγωνίζονται ως εξής: (9-12, 10-11). Νικήτριες θα είναι οι ομάδες που θα πετύχουν 2 νίκες επί του αντιπάλου τους.
Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στην έδρα της ομάδας η οποία θα έχει καταταγεί στην υψηλότερη θέση της βαθμολογίας της Α' φάσης του πρωταθλήματος (κανονική περίοδος) και ο δεύτερος αγώνας
στην έδρα της αντιπάλου της. Σε περίπτωση που χρειασθεί η διεξαγωγή τρίτου αγώνα, αυτός θα γίνει στην έδρα της ομάδας η οποία κατά την λήξη της Α' φάσης του πρωταθλήματος είχε καταταγεί
στη υψηλότερη θέση βαθμολογίας.
Η νικήτρια ομάδα του ζευγαριού (9-12) θα καταλάβει την 9η θέση ενώ η ηττημένη ομάδα θα καταταγεί 12η.
Η νικήτρια ομάδα του ζευγαριού (10-11) θα καταταγεί 10η και η ηττημένη 11η.
Γ΄ ΦΑΣΗ PLAY-OFFS (ΤΕΛΙΚΟΣ)
Στη φάση αυτή συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες των αγώνων Α1,Α2. Πρωταθλήτρια ομάδα θα αναδειχθεί η ομάδα που πετύχει 2 νίκες επί του αντιπάλους τους. Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στην έδρα της ομάδας η οποία θα έχει καταταγεί στην υψηλότερη θέση της βαθμολογίας της Α' φάσης του πρωταθλήματος (κανονική περίοδος) και ο δεύτερος αγώνας στην έδρα της αντιπάλου της. Σε περίπτωση που χρειασθεί η διεξαγωγή τρίτου αγώνα, αυτός θα γίνει στην έδρα της ομάδας η οποία κατά την λήξη της Α' φάσης του πρωταθλήματος είχε καταταγεί στη υψηλότερη θέση βαθμολογίας.

Αναλυτικά η προκήρυξη ΕΔΩ