Ο Ευρωπαίος ΠΑΣ ήταν εξαιρετικός και μαχητής!

ΜΠΑΣΚΕΤ | 18-09-2024

Ο Ευρωπαίος ΠΑΣ ήταν εξαιρετικός και μαχητής! TAGS: #Μπάσκετ #ΠΑΣ Γιάννινα

Κάτω άπό μια εκπληκτική ατμόσφαιρα ο πρωτάρης στα ευρωπαϊκά σαλόνια, ΠΑΣ Γιάννινα WBC, το πάλεψε απέναντι στην πιο έμπειρη, Ντιναμό Σάσσαρι στον πρώτο προκριματικό αγώνα στο Eurocup Women.

Η διαφορά ποιότητας και το τελικό 80-63 μπορεί να μην αφήνει περιθώρια πρόκρισης στη Σαρδηνία, πλην όμως ανοίγει την όρεξη για να επαναληφθεί το ευρωπαϊκό όνειρο.

Γρήγορος ο ρυθμός στο πρώτο δεκάλεπτο, με τις Ιταλίδες να αποκτούν το προβάδισμα, αλλά ο ΠΑΣ να διατηρείται σε απόσταση αναπνοής.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ πλησίασε στον πόντο αλλά δεν βρήκε την ευστοχία να προσπεράσει στο σκορ. Έτσι η Σάσσαρι έφτασε σε ένα σερί που έφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με την ομάδα του Πέρκου να την μαζεύει στο φινάλε του ημιχρόνου.

Καλύτερες επιθετικές λύσεις φάνηκε να έχει η Σάσσαρι στο 3ο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο ο ΠΑΣ φάνηκε να κολλάει. Έτσι η περίοδος έληξε με 63-47.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά αλλά οι Ιταλίδες είχαν ως όπλο το μακρινό σουτ.

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα πρώτη σκόρερ ήταν η Γκρίφιθ Γουάλας με 26 πόντους και ακολούθησε η Ντίνα Σαρηγιαννίδου με 12.

Η Γκονζάλες με 22 και η Τέιλορ με 16 ήταν οι πρώτες σκόρερ για την ιταλική ομάδα. Ο επαναληπτικός θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ιταλία.

Διαιτητές: Αλκαράζ (Ισπανία), Πρπα (Σερβία), Λούσιτς (Μαυροβούνιο)

Δεκάλεπτα: 17-21, 34-44, 47-63, 63-80

ΠΑΣ Γιάννινα (Πέρκος): Αρτσερ 9, Δαμουλάκη 7(1), Ντούρβα 8, Γιωτίτσα, Γκρίφιθ-Γουάλας 26(6), Παπανικολάου, Σαρηγιαννίδου 12, Θεοδώρου 1, Ξανθοπούλου.

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα

Κώστας Γεωργιάδης

*Φωτογραφίες: ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Φωτορεπορταζ