Καμία πρόταση αγοράς της ΠΑΕ: Είναι μόνο τα λεφτά το πρόβλημα;

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ | 30-05-2024

Καμία πρόταση αγοράς της ΠΑΕ: Είναι μόνο τα λεφτά το πρόβλημα; TAGS: #Super League 2 #ΠΑΣ Γιάννινα

Οι Γιαννιώτες έχουμε μεγαλώσει με τη φράση ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μαγαζί γωνία και ελκυστικός για την αγορά της ΠΑΕ.

 

Όμως στην πράξη κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι και τόσο πιστευτό!

Κανένας επιχειρηματίας δεν ενδιαφέρθηκε επίσημα να πάρει τη σκυτάλη από τον Παναγιώτη Χριστοβασίλη, κάτι που ασφαλώς προκαλεί προβληματισμό.

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για τα οικονομικά μεγέθη της ΠΑΕ, και πόσο είναι το ύψος των χρεών, και αν είναι κάτι τέτοιο αρνητικός παράγοντας για να αγοράσει κάποιος την πλειοψηφία των μετοχών.

Ασφαλώς και ο υποψήφιος αγοραστής θα έκανε φύλλο και φτερό τα οικονομικά βιβλία της ΠΑΕ.  Όμως δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα.

Υπάρχει μία γενικότερη δυστοκία στο ποδόσφαιρο της χώρας μας να βρεθούν επιχειρηματίες να επενδύσουν στις ΠΑΕ. Ο Βόλος για παράδειγμα έχει βάλει επίσης πωλητήριο, αλλά ακόμη περιμένει.

Συνεπώς δεν είναι μόνο τα οικονομικά το πρόβλημα. Είναι γενικά ο χώρος του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, που θέλει γερό στομάχι. Περιβάλλον με αρκετή τοξικότητα, με γκρίνιες, με αμφισβήτηση, αλήθεια πόσο ελκυστικό είναι;

ΥΓ: Η κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό, είναι μία καλή ευκαιρία να βγει από την απαξίωση το άθλημα στην Ελλάδα, και να έρθουν περισσότερες επιτυχίες και από άλλες ομάδες. Θα βοηθούσε γενικά το ποδόσφαιρο και τις ομάδες της περιφέρειας. Ευχής έργον να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία όπως με την επιτυχία του Euro 2004.

Κώστας Γεωργιάδης