Αναγέννηση Άρτας-Π.Α.Σ. Γιάννινα 0-3: Με δύο πρόσωπά ο Π.Α.Σ, και θετικό πρόσημο με αισιοδοξία για το πρωτάθλημα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ | 24-08-2024

Αναγέννηση Άρτας-Π.Α.Σ. Γιάννινα 0-3:  Με δύο πρόσωπά ο Π.Α.Σ, και θετικό πρόσημο με αισιοδοξία για το πρωτάθλημα TAGS: #Γ' Εθνική #Super League 2 #ΠΑΣ Γιάννινα

Στις νίκες επέστρεψε στα φιλικά προετοιμασίας ο ΠΑΣ Γιάννινα

 

Φιλική νίκη πέτυχε ο Π.Α.Σ στην Άρτα επί της τοπικής Αναγέννησης με 0-3.

Βέβαια το σκορ δεν έχει καμία σημασία, ωστόσο, δείχνει το βαθμό ετοιμότητας απέναντι σε μια ομάδα παρακάτω κατηγορίας.

Σε αυτό το ματς, Δημήτρης Μαγκαφίνης και Ρενέ Πόμς, έκαναν πρόβα, τις ενδεκάδες και τα σχήματα, ενόψει των πρώτων επίσημων αγώνων του κυπέλλου αλλά και των πρωταθλημάτων της Γ΄ Εθνικής, με την Αναγέννηση Άρτας να θέλει να πρωταγωνιστήσει και της Super league 2 με τον Π.Α.Σ να θέλει να παίξει… τα ρέστα του μετά τον υποβιβασμό του Μαΐου!

Η Αναγέννηση ξεκίνησε δυνατά με σχηματισμό 4-3-3 και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Π.Α.Σ που στο πρώτο μέρος χρησιμοποίησε ουσιαστικά την 2η ενδεκάδα.

Η Αναγέννηση προσπάθούσε να φτάσει στην περιοχή με τον Π.Α.Σ να είναι καλός στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά να του λείπει η σύνδεση με τις δύο άλλες γραμμές.

Μετά από το 8΄ ο Π.Α.Σ ισορρόπησε και προσπάθησε, ανεπιτυχώς να απειλήσει.

Στο 14΄ μετά από κόρνερ του Αθανασίου, ο Λώλης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Ο σχηματισμός που επέλεξε ο Αυστριακός προπονητής έδειχνε να είναι το 3-4-3 με τους παίκτες του Π.Α.Σ ωστόσο να δείχνουν ότι δυσκολεύονταν να μεταβιβάσουν την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση.

Στο 17΄ ωραία ατομική ενέργεια του Πάνου, ο οποίος επιχείρησε το αδύναμο σου και έδιωξαν οι αντίπαλοι αμυντικοί!

Στο 20΄ εκτέλεση φάουλ του Αθανασίου, κεφαλιά του Λώλη, με τον Αθανασίου να μπλοκάρει!

Και ενώ η Γιαννιώτες είχαν ανέβει, ο κ. Μαγκαφίνης γύρισε και τον Πετρίδη στην άμυνα και έτσι έπαιξε με πέντε αμυντικούς! Στο 25΄ μπαλιά στον Τσιμέλη προσπάθησαν και έκοψαν οι Γιαννιώτες, ο Παππάς πήρε την μπάλα με τους παίκτες του Π.Α.Σ. να κόβουν εκ νέου, ενώ στο 30΄ απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ έδιωξε ο Θεοδωράκης!

Στο επόμενο λεπτό ο Κύρκος πάσαρε στον Μίνα με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ από εκεί και μετά η Αναγέννηση προσπάθησε να «σπάσε» την άμυνα, με σέντρες τόσο από δεξιά όσο και από αριστερά! Στο 43΄ φάουλ του Ιορδανίδη με τον Λισγάρα να κάνει έξυπνη κεφαλιά αλλά ο Βρακάς έδιωξε.

Ο Π.Α.Σ στο τελευταίο μισό του ημιχρόνου προσπάθησε να ανέβει ακόμα πιο ψηλά με τον Λάμψια να φτάνει πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή. Στην επανάληψη ο Ρενέ Πομς άλλαξε όλη την ενδεκάδα , με τον Π.Α.Σ. να παίζει πιο γρήγορα και πιο δυνατά κερδίζοντας πολλές μονομαχίες.

Στην κορυφή της επίθεσης πέρασε Λεο, Καλέμι και Χεινριχ πού έδειξαν να «βρίσκονται» αρκετά καλά μεταξύ τους!

Στο 49΄ προσπάθεια της Αναγέννησης με τον Τσιμέλι να κάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ! Στο 52΄ εκτέλεση κόρνερ του Σόρια, κεφαλιά-πάσα του Σομποτσίνσκι στο πρώτο δοκάρι στον Δούμα , εκείνος την κεφαλιά η μπάλα άουτ. Στο 60΄ ο Λισγάρας είχε μια ανεπιτυχή προσπάθεια με κεφαλιά, ενώ στο 64΄ ο Λεό κάνει την προσποίηση με τον Μπεγκάλα να κάνει το σουτ και νβα διώχνει ο Παππάς με τα πόδια, ακολούθησε ο Λεό και με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1!

Στο 66΄ ο Χεινριχ έκανε το σουτ πήγε να «τσιμπήσει» ο Σομποτσίνσκι, αλλά έδιωξαν οι αμυντικοί, ενώ δύο λεπτά αργότερα μια κεφαλιά του Σομποτσίνσκι πέρασε άουτ.

Στο 70΄ ο Ελέζι εκτέλεσε φάουλ με τον Αθανασίου να διώχνει με την γροθιά, ενώ στο 80΄προσπάθεια του Χεινριχ πέρασε άουτ. Στο 81΄ σουτ του Λεό από τη μικρή περιοχή έδιωξε ο Παππάς, ενώ στο 86΄ σουτ του Ελέζι άουτ. Στο 87΄ Λεό και Τζίνο έπαιξαν το 1-2 με τον τελευταίο να σουτάρει πάνω στον Λισγάρα και στο 89΄ ο Λεό έβγαλε ωραία πάσα στον Καλέμι με τον τελευταίο να σουτάρει και να κάνει το 0-2. Τέλος στο 90΄ ο Λεό με φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Διαιτητής: Καραγιάννης (Ε.Π.Σ. Άρτας)

Αναγέννηση Άρτας: Θεοδωράκης Χ. (46΄ Παππάς Δ.), Λισγάρας, Θεοδωράκης Δ. (77΄ Πάυλου), Πετρίδης (46΄ Γεωργάκης), Πάνου(46΄ Παππάς Δ.-Α .), Παπαθανασίου (46΄ Μουσιωτίτσας), Μανιώτης, Ελέζι (89΄ Ευαγγελής), Ιορδανίδης (89΄ Παπακίτσος), Παππάς Α. (71΄ Χρήστου), Τσιμέλι (73΄ Τουρμούσογλου).

ΠΑΣ Γιάννινα: Βρακάς (46΄ Αθανασίου), Λάμψιας(46΄ Τζίνο), Γκόγκας (46΄ Λούπας), Μπακαδήμας(46΄ Λεό), Ναούμης (46΄ Καλέμι), Πάνος(46΄ Σόρια), Βουτσάς(46΄ Μπέγκαλα), Αθανασίου (46΄ Δούμας)Β, Λώλης (46΄ Χέινριχ), Μίνα (46΄ Ρέιντε), Κύρκος (46΄ Σομποτσίνσκι).

Μιχάλης Τσάγκας

*Φωτογραφίες: ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα & Χρήστος Τσόντζος

Φωτορεπορταζ