Πομς: "Είμαστε κοντά σε επιθετικό"

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ | 31-08-2024

Πομς: "Είμαστε κοντά σε επιθετικό" TAGS: #Super League 2 #ΠΑΣ Γιάννινα

Κοντά στην απόκτηση επιθετικού βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπως επισήμανε ο Ρενέ Πομς στη συνέντευξη τύπου μετά το φιλικό με τον Θεσπρωτό.

Παράλληλα αναφέρθηκε στον Αζίζ αλλά και τα στοιχεία που θα φέρουν τα επιτυχημένα αποτελέσματα στα επίσημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αυστριακός τεχνικός:

Για το το φιλικό με τον Θεσπρωτό:

«Κατά τη γνώμη μου ήταν ένα καλό παιχνίδι από πλευράς μας. Προσπαθήσαμε να παίξουμε πολύ γρήγορα για να δημιουργήσουμε φάσεις. Το σημαντικότερο ήταν ότι είχαμε πολύ περισσότερη ενέργεια, γιατί στα δύο προηγούμενα φιλικά αυτό το στοιχείο κάπως μας έλειπε. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αν θέλει να έχει επιτυχία στο μέλλον, πρέπει να βρίσκεται  συνεχώς σε τοπ επίπεδο ενέργειας. Σήμερα είδα πολλά καλά πράγματα, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά οπωσδήποτε θα έπρεπε να σκοράρουμε περισσότερα γκολ με τόσες ευκαιρίες σήμερα.

Αυτό ήταν το τελευταίο μας φιλικό παιχνίδι, γιατί ακολουθεί το πρώτο επίσημο παιχνίδι για το κύπελλο Ελλάδος, θα είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Σίγουρα θέλουμε να το κερδίσουμε και να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Εκεί στρέφουμε τώρα το μάξιμουμ της προσοχής μας».

Για το χειροκρότημα του κόσμου προς την ομάδα και αν της μετέδωσε μία καλή αύρα: «Σίγουρα. Η ομάδα το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να αποδείξει στο γήπεδο ότι κάνει το καλύτερο δυνατό για να παίξει καλά. Και αν κάνεις καλό παιχνίδι και κάνεις κατάθεση καρδιάς στο γήπεδο, τότε ο κόσμος θα επιστρέφει με χαμόγελο στο σπίτι του κι αυτό μας ικανοποιεί όλους».

Για τον Αζίζ, τη θέση που θα τον αξιοποιήσει και πόσο έτοιμος είναι: «Είναι κεντρικός μέσος, προέρχεται από τις Ακαδημίες της Άρσεναλ.Πέρυσι έπαιζε στην Ισπανία στη Γ’ κατηγορία. Είναι πολύ καλός παίκτης, έχει το προφίλ που θέλαμε για τη δική μας ομάδα. Θα βοηθήσει. Έχει ποιότητα και θα δούμε πόσο γρήγορα θα είναι έτοιμος, αλλά ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσει σύντομα. Μπορεί να κάνει τη διαφορά, περιμένω πολλά απ’ αυτόν στο μέλλον».

Για το προφίλ που θέλει να έχει ο επιθετικός:

«Ψάχνουμε εννιάρι. Όπως είδατε και σήμερα χρειαζόμαστε οπωσδήποτε επιθετικό. Ψάχνουμε, έχουμε κάποιον υπόψη που είναι πολύ κοντά, αλλά δεν είναι ώρα να πούμε ακόμα κάτι γι’ αυτό. Είναι ξεκάθαρο, πάντως, ότι θέλουμε επιθετικό που θα τελειώνει τις φάσεις».

Για τα παιδιά της Κ19 Καλέμι, Λούπα και Αθανασίου:

«Μ’ αρέσουν οι νεαροί παίκτες και ειδικά αυτοί που προέρχονται από τις Ακαδημίες της ομάδας. Μου αρέσει να δουλεύω με νεαρούς παίκτες κι αν δω την πιθανότητα να τους αξιοποιήσω και να εργαστώ μαζί τους, θα είναι ευχαρίστησή μου να το κάνω. Για εμενα οι Καλέμι, Αθανασίου και Λούπας έχουν τις δυνατότητες και είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσουν τη νέα γενιά παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα».

Για το αν θα υπάρξει κι άλλο σύστημα που θα δουλέψει εκτός του 3-4-3:

«Το σύστημα δεν είναι τόσο σημαντικό. Η γενική ιδέα είναι να είμαστε καλοί στις μεταβάσεις του παιχνιδιού όταν χάνουμε την μπάλα ή όταν ανοίγουμε το παιχνίδι να το κάνουμε γρήγορα και να παίζουμε γρήγορα στο επιθετικό 1/3 του γηπέδου. Μπορεί να παίξουμε 4-4-2 ή 4-2-3-1. Υπάρχουν διάφορες τακτικές, αλλά η ουσία είναι ποια είναι η κεντρική ιδέα για το παιχνίδι και νομίζω ότι επειδή έχετε δει πολλά παιχνίδια έχετε μία καθαρή εικόνα πλέον για το στυλ παιχνιδιού που θέλουμε να παίξουμε».

Για την απογοήτευση που είχε μετά το φιλικό με την Πάτρα και αν είπε κάτι στους παίκτες και άλλαξαν την εικόνα τους:

«Όπως είπα και προηγουμένως, ο ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να είναι σε τοπ επίπεδο σε όλους τους τομείς, δηλαδή τακτικά, από φυσική κατάσταση, αλλά και σε ψυχολογία για να μπορούμε να κερδίζουμε. Αν δεν είμαστε σε κορυφαίο επίπεδο σ’ έναν απ’ αυτούς τους τομείς δεν μπορούμε να νικήσουμε κανέναν. Αυτό πρέπει να το ξέρουμε. Σήμερα είχαμε καλή ενέργεια, καλή τακτική και το αποτέλεσμα, αλλά και η απόδοση ήταν θετικά. Αυτό είναι κάτι που οι παίκτες πρέπει να το αντιληφθούν καλά. Δεν έχει σημασία ποιον έχουμε αντίπαλο, αλλά πως μπαίνουμε εμείς στο παιχνίδι. Μετά το φιλικό με την Παναχαϊκή ήμουν πολύ απογοητευμένος. Το πιο σημαντικό είναι να κοιτάμε εμείς τον εαυτό μας να είμαστε πάντα σε τοπ επίπεδο. Μετά την Πάτρα είπα ότι δεν ήμασταν καλοί, δεν είχαμε καλή ενέργεια και ψυχολογία, ήμασταν αργοί, δεν πηγαίναμε σε μονομαχίες, δεν παλεύαμε όπως σήμερα. Αν χάνεις κάτι απ’ αυτά δεν μπορείς να κερδίζεις. Είπα στους παίκτες ότι είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε καλά παιχνίδια. Είναι απλό να δείξω στους παίκτες τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν το παιχνίδι».