Πομς: "Ήμασταν προετοιμασμένοι για τον αγώνα"

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ | 21-09-2024

Πομς: "Ήμασταν προετοιμασμένοι για τον αγώνα" TAGS: #Super League 2 #ΠΑΣ Γιάννινα

Για δίκαιο αποτέλεσμα έκανε λόγο ο Ρενέ Πομς, στη συνέντευξη τύπου, υπογραμμίζοντας ότι ήταν προετοιμασμένος ο ΠΑΣ για τον συγκεκριμένο αγώνα και το τι θα αντιμετώπιζε.

Ο Αυστριακός προπονητής χαρακτήρισε καλό αντίπαλο τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, ο οποίος θα κόψει βαθμούς από αρκετές ομάδες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πομς:

«Ξέραμε ότι θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος αυτός που παίξαμε σήμερα. Το γήπεδο επίσης δεν ήταν καλό για να παίξεις ποδόσφαιρο και ξέραμε ότι έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για πολλές μονομαχίες, πολλές δεύτερες μπάλες. Στο τέλος θεωρώ ότι μετά από 90 λεπτά αξίζαμε τη νίκη. Είμαι σίγουρος ότι πολλές ομάδες που θα έρθουν εδώ θα χάσουν βαθμούς γιατί είναι δύσκολο να παίζεις με τόσο καλό αντίπαλο και είμαι χαρούμενος που παίρνουμε τους τρεις βαθμούςι».

Για το αν υπήρχε το άγχος της πρεμιέρας:

«Δεν είχαμε άγχος. Ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό το παιχνίδι και το δείξαμε από το πρώτο δευτερόλεπτο. Είχαμε δύο-τρεις καλές ευκαιρίες και κερδίζαμε τις δεύτερες μπάλες, ενώ και ο αντίπαλος δεν είχε πολλές ευκαιρίες.

Κάναμε ό,τι ήταν απαραίτητο να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα στο τέλος όταν είσαι 1-0 και ο αντίπαλος προσπαθεί να φέρει την μπάλα στην περιοχή στα τελευταία δέκα λεπτά, σίγουρα είναι επικίνδυνο το ρευστό σκορ, αλλά κερδίσαμε δίκαια στο τέλος».

Για τις πολλές σέντρες με τις οποίες έπαιξε σήμερα ο ΠΑΣ:

«Ξέρετε τι σημαίνει τακτική στο ποδόσφαιρο; Σημαίνει να ψάχνεις την τέλεια ιδέα για το σημερινό παιχνίδι που θα σε βοηθήσει να νικήσεις. Αν δείτε το γήπεδο σήμερα και νομίζετε ότι μπορείτε να παίξετε στρωτό ποδόσφαιρο με πάσες, δεν θα νικούσατε. Για μας το σημαντικό ήταν να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Προφανώς δεν θα πάρουμε βραβείο για το όμορφο παιχνίδι, αλλά σημασία έχουν οι βαθμοί».

Για το αν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του Μάντζη σε σχέση με τον Λέο άλλαξαν τον τρόπο προσέγγισης:

«Ναι ο Μάντζης είναι παίκτης που παίζει για να τελειώνει φάσεις. Ο Λέο έχει άλλο στυλ. Κάναμε την αλλαγή γιατί ο Μάντζης έχει καλύτερα τελειώματα φάσεων».

Για το αν τον προβλημάτισε κάποια γραμμή και αν θα ζητήσει παίκτη στα χαφ:

«Αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν πολλές ευκαιρίες και οι περισσότερες μάχες δίνονται στη μεσαία γραμμή. Αν έπρεπε να επιλέξω σήμερα δύο παίκτες που ήταν οι κορυφαίοι, θα σας έλεγα τους Τζίνο και Μπεγκάλα. Όλοι πάλεψαν, αλλά την περισσότερη ώρα του παιχνιδιού η μπάλα ήταν στο κέντρο κι αυτά τα δύο εξάρια κέρδισαν πολλές μονομαχίες. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πώς δουλέψαμε, πως κάναμε τη δουλειά μας και ο Μάντζης για να είμαστε δίκαιοι είναι μόνο δύο εβδομάδες μαζί μας, πρέπει να υιοθετήσει το παιχνίδι μας, να μάθει την κατηγορία.

Δεν είναι εύκολο να έρθεις σε μικρότερη κατηγορία και να είσαι τέλειος από την πρώτη στιγμή. Θα του δώσω χρόνο και θα υπάρξει πρόοδος. Έχουμε υπομονή και θα μας δώσει σίγουρα πολλά γκολ.

Όμως σήμερα ξέραμε ότι δεν θα ήταν παιχνίδι που θα κάναμε 5-10 ευκαιρίες. Το ήξερα ότι θα τελειώσει 1-0 το ματς για το αντίπαλο ή για μας και δόξα τον Θεό τελείωσε 0-1 για μας. Ήταν πολύ σκληρό ματς για τους δύο αντιπάλους με πολλές μονομαχίες.

Πρέπει να ρωτήσετε τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή αν θα γίνει άλλη μεταγραφή, αλλά την τελευταία φορά που μίλησα μαζί τους είπα ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος, έχουμε καλή ομάδα και δεν είναι ανάγκη να φέρουμε άλλον παίκτη. Αν η ομάδα θέλει να φέρει δεν θα πω όχι, αλλά για τώρα είμαι ικανοποιημένος από το ρόστερ».

Για το αν θα κάνει κάποιες αλλαγές για τις αναμετρήσεις με την Παναχαϊκή και τον Ηρακλή:

«Θα δούμε. Τώρα τελείωσε το παιχνίδι, η μουσική που ακούτε είναι από τα αποδυτήριά μας, σήμερα το γιορτάζουμε και από αύριο θα προετοιμαστούμε για τα επόμενα παιχνίδια, θα δούμε αν κάποιος έχει κάποιο πρόβλημα. Θα φέρουμε "φρέσκο αίμα" από τον πάγκο. Γενικά οι παίκτες μας είναι καλά προπονημένοι, μπορούν να αντεπεξέλθουν σε 3 ματς σε μία εβδομάδα. Ίσως κάνουμε 2-3 αλλαγές».