Πομς: «Αξίζαμε τη νίκη» (video)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ | 28-09-2024

Πομς: «Αξίζαμε τη νίκη» (video) TAGS: #Super League 2 #ΠΑΣ Γιάννινα

Στην αντίδραση της ομάδας του, μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, στάθηκε ο Ρενέ Πομς.

Ο Αυστριακός τεχνικός, εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τον τρόπο που προσέγγισαν τον αγώνα με τον Ηρακλή, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα.

Όπως ανέφερε: «Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας όπως τον περιμέναμε. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος είναι πολύ δυνατός και καλός. Ήταν ένα παιχνίδι από το πρώτο δευτερόλεπτο με ένταση. Μέχρι το τέλος πιστεύαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε, το θέλαμε, το δείξαμε σε κάθε μονομαχία. Σε κάποιες περιπτώσεις στην άμυνα είχαμε λίγη τύχη. Αλλά επιθετικά είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε τουλάχιστον και ένα τρίτο γκολ. Νομίζω ότι το αξίζαμε και ειδικά μετά τον αποκλεισμό της Τετάρτης».

Για τις διαφορές σε σχέση με τον αγώνα με την Παναχαϊκή: «Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε. Το καθένα ξεκινάει διαφορετικά και το στυλ παιχνιδιών επίσης διαφέρει. Την Τετάρτη δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε κάποιους παίκτες που δεν έπαιξαν πολύ σε προηγούμενα ματς. Είχαμε βάλει τρεις νέους παίκτες μέσα. Αλλάξαμε επίσης και το σύστημα. Πήραμε λίγο ρίσκο σε εκείνο το παιχνίδι και χάσαμε από έναν πολύ καλό αντίπαλο. Η Παναχαϊκή είναι πράγματι μία πολύ δυνατή ομάδα ιαι άξιζε τη νίκη. Σήμερα όμως από το πρώτο δευτερόλεπτο δείξαμε ότι θέλαμε τη νίκη.
Μετά από ήττα στο προηγούμενο ματς, το επόμενο έχεις επιπλέον κίνητρο να κυνηγήσεις τη νίκη. Σήμερα φάνηκε ότι μας έκανε καλό η ήττα της Τετάρτης, γιατί μπήκαμε με καλή ενέργεια και έβλεπε ο καθένας ότι θέλαμε πολύ να νικήσουμε».

Για το δέσιμο που δημιουργείται μεταξύ κόσμου και παικτών και πόσο βοηθάει το έργο του:

«Είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Ένα μεγάλο μέρος ενός αγώνα είναι η ενέργεια και ήταν απίθανη η υποστήριξη του κόσμου μας. Μας έδιναν ενέργεια και ήταν ο 12ος παίκτης. Τη χρειαζόμασταν αυτήν την υποστήριξη κι αυτό ίσως ένα στοιχείο που μας έλειπε την Τετάρτη. Ελπίζω να έμειναν ικανοποιημένοι από το πώς δώσαμε τη μάχη για τους 3 πόντους».

Για την ανακοίνωση του Ηρακλή στο ημίχρονο:

«Δεν μου αρέσει να αναφέρομαι σε διαιτητές μετά τα ματς, γιατί πιστεύω ότι κάθε διαιτητής προσπαθεί για το καλύτερο και να πάρει σωστές αποφάσεις. Για κάποιες αποφάσεις δεν είμαστε ικανοποιημένοι οι προπονητές, αλλά γενικά δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο για τη διαιτησία».

Για το μικρό πρωτάθλημα κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός:

«Το πρωτάθλημα δεν θα είναι μικρό, θα είναι μία μάχη ως τον Μάιο. Και όπως ξέρετε διαιρούνται οι βαθμοί στα πλέι οφ. Προτιμώ να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Το σημαντικό δεν είναι μόνο αν ξεκινάς καλά, αλλά να συνεχίζεις καλά και στη μέση και να είσαι καλά ως το τέλος. Όποιος το κάνει θα πάρει το πρωτάθλημα».

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από τις τρεις γραμμές και αν είναι πλήρης η ομάδα:

«Απόλυτα. Η γνώμη μου δεν αλλάζει. Είχαμε πολλές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, οι Τζίνο και Μπεγκάλα έδωσαν πολλές μάχες. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πώς κλείσαμε τους δουλέψαμε καλά στην άμυνα και ήμασταν συμπαγείς».